≫ 

Neverovatan slučaj porodičnog nasilja u Srbiji: Tukao ženu, pa je molio da se vrati jer PAPAGAJ PATI?!

Žena je više decenija trpela muža zlostavljača zbog toga što nije mogla da ima dece

  • 2

Srbija beleži porast registrovanog nasilja u porodici i zbog činjenice da su poslednjih godina zlostavljane žene otvorenije u prijavljivanju nasilja, kazala je Dušica Davidović koja se već više od dve decenije bavi socijalnom zaštitom žena i dece, žrtavama porodičnog nasilja.

POLICIJA ISPITUJE PAPAGAJA DA OTKRIJE UBICU ŽENE: Ptica stalno govori: "Ne pucaj!" (VIDEO)

TITOV PAPAGAJ PSUJE TURISTE: Vesela ptica je neuništiva 37 godina posle smrti Broza! (VIDEO)

Profil zlostavljane srpske žene, kaže, nije jednostavno definisati, jer postoji velika razlika u životima žena na severu i jugu zemlje.

Ipak, ono što je zajednička karakteristika zlostavljanih žena na jugu Srbije je da su u najvećem procentu ekonomski zavisne od muževa nasilnika, bez zaposlenja, bez rešenog stambenog pitanja i nižeg stepena obrazovanja.

Kao drastičan primer navela je i bračni par, supružnike starije od 70 godina. Žena je više decenija trpela muža zlostavljača, a razlog je taj što nije mogla da ima dece.

- Tako je u papučama i kućnoj haljini došla do niške Policijske uprave, odakle su me pozvali i smestili smo je u Sigurnu kuću. Ona i suprug su čuvali papagaja koji je umeo da govori i koji je, verovatno, paru nadomestio nedostatak dece. Kada je žena pobegla od zlostavljača, taj papagaj je prestao da jede i da govori. Suprug – zlostavljač je mene potražio i insistirao da se žena vrati. Kada sam ga upitala da li se pokajao što je tukao ženu i da li mu nedostaje, odgovorio je "ne", nego se boji da papagaj ne ugine - kaže Davidović.

Ovaj slučaj razrešen je tako što je žena na svoju odgovornost, uz potpis, izašla iz Sigurne kuće i vratila se mužu. Međutim, posle samo par nedelja bila je prinuđena da se iseli iz porodičnog doma.

Novi Zakon koji treba da stupi na snagu 1. juna, osim rigoroznijih kazni za zlostavljače, predviđa i niz mera koje će omogućiti normalan život ovih žena i nakon izlaska iz Sigurne kuće.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Izvor: niskevesti.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA