Ponovo teške reči u Makedoniji: Ko je "ministar smrti" i ko je pokušao da ubije Nikolu Todorova?

- Pokušaj ubistva Todorova danas, a pre dve nedelje Antonia Milošoskog, ukazuje da je VMRO-DPMNE ugrožena - rekao je bivši premijer Gruevski

  • 5

Lider opozicione VMRO-DPMNE i bivši premijer Makedonije Nikola Gruevski optužio je danas novog premijera i lidera SDSM Zorana Zaeva, neke nevladine organizacije i pojedine novinare da su direktno odgovorni za podstrekivanje napada na bivšeg ministra zdravlja Nikolu Todorova.

Makedonija dobila novu vladu, Zaev premijer

Gruevski je rekao da je taj napad nedvosmisleni i planirani atentat na Todorova, koji je, kako je rekao, zajedno sa članovima porodice proteklih godina bio izložen stalnim pratnjama.

Nazivali su ga, kazao je, "ministrom smrti", samo da bi narod okrenuli protiv VMRO-DPMNE.

- VMRO-DPMNE je napadnuta sa svih strana, ovo je prljava kampanja i podstrekivanje. Ovo je sramota za državu i demokratiju. Odgovornost za to snose svi koji potpiruju ovakve destruktivne aktivnosti - rekao je Gruevski.

Gruevski je premijera Zaeva optužio i da je vlast preuzeo, iako njegova stranka nije pobednik na proteklim vanrednim parlamentarnim izborima.

Rekao je i da je Zaev poslednjih godina više puta koristio reč "revolucija", što je Gruevski protumačio kao podsticanje na nasilje.

- Pokušaj ubistva Todorova danas, a pre dve nedelje Antonia Milošoskog, ukazuje da je VMRO-DPMNE ugrožena. Moja porodica je pod stalnom pretnjom - naveo je Gruevski, čija stranka je nakon 11 godina vladavine od danas i zvanično u opoziciji, iako je na proteklim izborima osvojila više poslaničkih mandata od SDSM.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / TAnjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bekim

    1. jun 2017 | 18:53

    Pa normalno deka ke ima krvna osveta ovaj minister ubiecot todorov ne odobril finansiski da mu pomaga na teodora dimovska od veles ona umre samo zatoa sto ne odobril misterot ubiec da ide na lecenje u stranstvo pa normalno da ke ima krvna osveta i kego najde toa sto go zalluzil denes se spasil ali nema da ima mir za njega....

  • Šeki

    1. jun 2017 | 21:27

    Najzad ćeš pred lice pravde krimosu, nemaš vise državnu zaštitu koju si godinama koristio i pljačkao i gradjane i državu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA