Dodik posle sastanka sa Putinom: Vladimir je veoma zadovoljan razvojem projekata u Republici Srpskoj (FOTO) (VIDEO)

Dodik je odmah posle susreta sa Putinom rekao da mu je glavni utisak da je razgovor bio sadržajan, srdačan i odličan

  • 3

Predsednik Rusije Vladimir Putin i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik danas su u Sankt Peterburgu razgovarali o razvoju saradnje Rusije i Srpske, te konstatovali da je to u obostranom interesu.

Dačić kao Sale Đorđević, Knežević kao Teo, a Nedimović kao Bogdan: Srpski ministri pojačani Dodikom igrali protiv Kirilenka i ekipe (FOTO) (VIDEO)

DODIK ZAGALAMIO: Zbog pretnji ‘velikom Albanijom’ nećemo dozvoliti da BiH ikada prizna Kosovo!

Putin i Dodik sastali su se na marginama Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu.

Dodik je odmah posle susreta sa Putinom za Sputnjik rekao da mu je glavni utisak da je razgovor bio sadržajan, srdačan i odličan:

Foto: kremlin.ru Foto: kremlin.ru

- Ovo je naravno naš sastanak u kontinuitetu, veoma mi je drago što sam imao priliku da se sretnem s predsednikom Putinom, da popričamo o našim aktivnostima i projektima. Informisao sam ga o razvoju situacije. On je rekao da je zadovoljan razvojem projekata u Republici Srpskoj. Informisao sam ga i da smo počeli izgradnju Srpsko-ruskog pravoslavnog centra u Banjaluci, koji će imati rusku crkvu i sadržaje gde se mogu odvijati obrazovni, izložbeni i drugi sadržaji, organizovati razgovori i slično.

Predsednik RS je, kako nam kaže, zahvalio Putinu na principijelnom stavu Ruske Federacije, koji se pokazuje na svim mulitlateralnim nivoima, pa i na globalnom nivou, recimo u Savetu bezbednosti UN, kada je reč o izveštajima o Bosni i Hercegovini.

Foto: kremlin.ru Foto: kremlin.ru

- Tamo se prezentuju činjenice, a ne održavaju se stereotipi koji u sebi sadrže netačne podatke. U svakom slučaju, razgovarali smo i o impresijama samog foruma ovde u Sankt Peterburgu, i naravno, bilo je prilike da mu se zahvalim na pozivu da učestvujem. Ovo je deseti put u kontinuitetu da sam na jednom ovako značajnom skupu - istakao je Dodik.

Pogledajte susret Dodika i Putina:

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Sputnjik)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA