Dokopao se Srbije: Nemci oduzeli Zrenjanincu pasoš, a on lagao da ga je izgubio

U saopštenju zrenjaninskog tužilaštva navodi se da je protiv S.G. sudu podnet optužni predlog zbog krivičnog dela davanje lažnog iskaza

  • 4

Osnovno tužilaštvo u Zrenjaninu optužilo je S.G. (42) iz tog grada jer je, lažući da je izgubio pasoš, doveo u zabludu službenike ambasade Srbije u Mađarskoj da mu izdaju putni list, iako mu je pasoš prethodno oduzela nemačka policija.

Nemački pasoš ubedljivo najtraženiji: Srpski niko neće, evo na kom smo mi mestu!

U saopštenju zrenjaninskog tužilaštva navodi se da je protiv S.G. sudu podnet optužni predlog zbog krivičnog dela davanje lažnog iskaza.

On je prema optužnici, 24. novembra 2015. ambasadi Srbije u Budimpešti, kao stranka u upravnom postupku dao lažan iskaz jer je službenicima rekao je izgubio pasoš, iako mu je pasoš 26. avgusta 2015. godine privremeno oduzela nemačka policija, kako bi ga sprečila da napusti teritoriju te zemlje.

Na osnovu njegovog iskaza službenici ambasade Srbije izdali su mu putni list, a on je sa njim istog dana prešao granicu pri povratku iz Mađarske u Srbiju.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Endokin

    5. jun 2017 | 13:51

    Pa i neka ih je prevario, šta oni imaju da uzimaju pasoš našem državljaninu bez da su obavestili našu ambasadu i taj postupak potkrepili dokazima. Takodje, prvo neka pokrenu zvaničnu interpol poternicu, neka prikupe dokaze i dokumentaciju i neka posalju našem tužilaštvu (koje smatram informacijom od javnog značaja jer ja kao drzavljanin Srbije hoću sa budem siguran da će prema mojim sugradjanima da se posupa pravedno svuda u svetu, jer bi na primer onda moglo da se desi da ja odem negde, neko mi nesto smesti i pojede me mrak)koje bi trebalo onda da odluči o izručenju. Pa nisu oni vlasnici nad celim svetom pa da rade šta hoće i da njihova pravila važe svuda, i oni trebaju da poštuju medjunarodne zakone.

  • Ђорђе

    5. jun 2017 | 14:27

    Овај паћеник ће одговарати а за милионску накнаду у доларима за коју је одговоран службеник Вука Драшковића у Америци, ником ништа.

  • Drayver

    5. jun 2017 | 15:19

    pa te svabe sad nama nedaju da napustimo germaniju cak nam i pasose otimaju a koliko do juce su posvuda rampe bile ko u vreme adolfa da ne mozes uci bez vize u tu arijevsku zemlju ipak se okrece

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA