Fotografija trudnice kako leži pored majke na samrti razbesnela sve: Tužna priča krije se iza nje (FOTO)

Rebeka je po zanimanju učiteljica i trenutno je u sedmom mesecu trudnoće, a njena majka se već treću godinu bori sa rakom dojke

  • 2

Trudnica Rebeka Hodžson iz Velike Britanije je isfrustrirana "lažima" premijerke Tereze Mej kako je zdravstvo u toj zemlji na dobrom nivou, na društvenim mrežama objavila fotografiju kako leži pored svoje bolesne majke Džulijane u bolnici.

Tereza Mej spremna da napusti EU bez dogovora o Bregzitu!

Njena potresna fotografija izazvala je lavinu komentara na društvenim mrežama, od kojih je većina upućeno premijerki, a objavu je podelilo više od 34.000 ljudi.

Rebeka je po zanimanju učiteljica i trenutno je u sedmom mesecu trudnoće, a njena majka se već treću godinu bori sa rakom dojke.

- Vidim da se dosta bolnica zatvara. Vidim osoblje koje je na vrhuncu strpljenja jer ne mogu da pruže negu koju bi trebalo - izjavila je Rebeka za britanski "Independent".

Tereza Mej doživela je osudu javnosti zbog oštrih mera štednji koje se odnose na zdravstvo, ali je opet obećala da će se obezbediti pola triliona funti za njegovo funkcionisanje.

Foto: Tanjug/AP/Parliamentary Recording Unit Foto: Tanjug/AP/Parliamentary Recording Unit

Hodžsonova je objasnila da se bolnice suočavaju sa "hroničnim nedostatkom osoblja", dugim redovima i ukidanjem stipendija za obuku.

 - Znam da su ljudi ganuti Bregzitom, nuklearnim naoružanjem i anti-terorizmom, ali to sve ništa ne znači ukoliko našim voljenima ne možemo da pružimo brigu i poštovanje. Šta bi Mančester radio bez dobrog zdravstvenog sistema?smatra Rebeka.

U intervjuu za "Independent", Hodžsonova je istakla kako se bolnica Rojal Berkšir tokom protekle tri godine prema njenoj majci brinula fenomenalno, naročito kada je dvaput dobila pneumoniju zbog hemoterapije. Međutim, u toku prošle nedelje zbog nedostatka osoblja, majka Džulijana čekala je nekoliko sati pre nego što je neko od zaposlenih mogao da je odvete do toaleta.

- U četvrtak joj je stalo srce i nismo znali da li će uspeti da preživi. Morali smo da čekamo, ne zbog toga što je osoblje stajalo besposleno ili nisu želeli da pomognu, već zbog gomile drugih pacijenata koji su takođe čekali - dodaje Rebeka.

Hodžsonova je osudila i stav britanske premijerke prema imigrantima, kojih samo u zdravstvu ima 44.000 i bez kojih bi se ono srušilo.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Јасмина

    5. jun 2017 | 17:25

    Нисмо усамљени.Има држава где је здравство на нижем нивоу од нашег..

  • Iju

    5. jun 2017 | 22:57

    Kako mi je ovo poznato...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA