≫ 

Carinici su ušli u kamion u Šidu i ugledali ovaj džak: Kad su ga pomerili, pretrnuli su i odmah uhapsili vozača! (FOTO)

Neverovatan prizor koji su carinici zatekli u kamionu

  • 3

Carinici su prošle nedelje, za samo tri dana, sprečili ilegalan prelazak granice 23 migranata, uglavnom iz Avganistana.

Carinik je rutinski prišao "volvu", a onda primetio da je auto čudno "legao". Tražio je detaljan pretres i nije pogrešio! (FOTO)

U jutarnjim časovima, 7. juna, na izlazu graničnog prelaza Šid, carinski službenici su, kontrolišući kamion čija je krajnja destinacija bila Slovenija, pronašli tri mladića, čije su skrovište bile kutije sa delovima za klima uređaje.

Foto: Tanjug/Uprava carina Foto: Tanjug/Uprava carina

Sledećeg dana na Šidu pojavila su se dva kamiona koja su na italijansko tržište transportovala robu iz Srbije, a u čijim tovarima su se krili i "ilegalci" iz Avganistana i Sirije.

Foto: Tanjug/Uprava carina Foto: Tanjug/Uprava carina

U prvom kamionu, njih osmorica pokušala su ilegalno da pređu granicu, sakrivši se u tovaru unihop čarapa.

U isto vreme, za detaljan pregled izdvojen je i kamion italijanskih registarskih oznaka, čiji je vozač carinicima rekao da je primetio prljave tragove na prikolici.

Ispostavilo se da su njegove sumnje da se neko krije u tovarnom prostoru bile osnovane, jer su ubrzo među delovima kotlova za centralno grejanje pronađeni jedan Avganistanac i dvojica Iračana.

Foto: Tanjug/Uprava carina Foto: Tanjug/Uprava carina

Samo četiri sata kasnije pristigao je još jedan kamion u kome su skrovište pronašla tri, ovoga puta maloletna, državljanina Avganistana.

Najverovatnije dok je vozač pravio pauzu u blizini granice, dečaci su skinuli carinsku sajlu i sakrili se između paleta sa plastičnom ambalažom i delovima sistema brisača koji su bili na putu iz Srbije ka Nemačkoj.

Foto: Tanjug/Uprava carina Foto: Tanjug/Uprava carina

Na izlazu graničnog prelaza Sremska Rača, carinici su 9. juna otkrili još tri migranta. Oni su presekli carinsku sajlu na prikolici kamiona koji je iz Zaječara u Bosnu i Hercegovinu prevozio električne kablove i to su, pretpostavlja se, učinili, kao i migranti na prethodnom prelazu, dok se vozač odmarao na benzinskoj stanici.

Poslednja trojica migranata koji su, skrivajući se među tovarom, pokušali ilegalno da pređu granicu i domognu se neke od zemalja EU, pronađena su na Batrovcima, u kamionu koji je prevozio zimnicu u Hrvatsku.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ratko

    12. jun 2017 | 15:16

    Jaka stvar pa ima ih na milion.

  • Dača

    14. jun 2017 | 12:47

    Sto ih hvataju?!Pustaj to sto dalje iz Srbije,samo neka odlaze!

  • Zane

    14. jun 2017 | 19:30

    Stvarno ne razumem te carinike i pitam se šta je sa njima. Puštajte migrante da izlaze iz Srbije a nedajte da ULAZE u Srbiju. .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA