Saudijski kralj imenovao naslednika koji izgleda kao "milion dolara": Lepi princ (31) - čovek blizak Vašingtonu (FOTO) (VIDEO)

Salaman je serijom kraljevskih dekreta razrešio Mohameda bin Najefa, prvog u naslednom redu...

  • 4

Saudijski kralj Salman imenovao je sinoć princa Mohameda Bin Salman Al Saud za svog naslednika, stavljajući čoveka bliskog Vašingtonu na čvrsto prvo mesto u liniji za krunu.

Kralj Salman je krenuo na put sa pozlaćenim avionom sa 1.500 ljudi i prtljagom od 400 tona: Evo koje "sitnice" je poneo (FOTO) (VIDEO)

Salaman je serijom kraljevskih dekreta razrešio Mohameda bin Najefa, prvog u naslednom redu, titule krunisanog princa i moćne pozicije ministra unutrašnjih poslova, navodi agencija AP.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Novi krunisani princ Muhamed Bin Salman (31) stekao je iskustvo obavljajući funkciju ministra odbrane i predsedavajućeg ekonomskim savetom koji nadgleda ekonomiju zemlje.

On je bio zamenik krunisanog princa, drugi u naslednom redu za krunu, ali su analitičari smatrali da će porast prinčeve moći tokom vladavine njegovog oca ubrzati njegov uspon.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Mladi princ bio je relativno nepoznat Saudijcima i strancima pre nego što je njegov otac Salman postao kralj. Ranije je vodio Kraljevski sud u Saudijskoj Arabiji.

Analitičari navode da će se njegovo postavljanje na mesto krunisanog princa osetiti u Saudijskoj Arabiji.

Foto: Tanjug/AP/Al-Ekhbariya Foto: Tanjug/AP/Al-Ekhbariya

Prema njihovim rečima, Muhamed bin Salam mogao bi decenijama da kreira saudijsku politiku i njegovo postavljanje otklanja mogućnost da zemlja ima niz starijih vladara.

Oni ipak navode da je brzina kojom novi krunisani princ sprovodi svoje političke odluke, uključujući rat u Jemenu i napore da privatizuje deo saudijske državne naftne kompanije, izazvala nervozu kod nekih članova kraljevske porodice.

Podsetimo, ne zna se koliko novca ima saudijski kralj Salman bin Abdulaziz al Saud. Početkom marta bio je u zvaničnoj poseti Indoneziji, kada je pokazao svu svoju moć i bogatstvo, a kako je to izgledalo, pročitajte OVDE.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/ Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA