Trgovački gigant otpušta 1.200 ljudi, samo 7 dana posle najave

Tesko sprovodi program ogromnog rezanja rashoda pod dirigentskom palicom glavnog izvršnog direktora Dejva Luisa

  • 2

Britanski Tesko je najavio danas gašenje 1.200 radnih mesta u svom sedištu, samo nedelju dana nakon što je objavio rezanje 1.100 pozicija u kompaniji zbog zatvaranja jednog kol-centra u okviru aktuelnog smanjenja troškova u tom najvećem britanskom maloprodajnom lancu.

NEMAČKOJ FALI ČAK MILION RADNIKA, a dve trećine poslodavaca imaju isti uslov za ova otvorena radna mesta!

- Predviđamo smanjenje broja pozicija u centrali za oko 25 posto, odnosno za 1.200 radnih mesta u kancelarijama grupe u Hatfildu i Velvin Garden Sitiju - izjavio je portparol kompanije za agenciju AFP.

Dodao je da je kompanija danas obavestila kolege širom Teska o promenama koje namerava da napravi u načinu poslovanja.

- To je značajan naredni korak kako bi se nastavio zaokret u poslovanju - rekao je on.

Tesko sprovodi program ogromnog rezanja rashoda pod dirigentskom palicom glavnog izvršnog direktora Dejva Luisa, i prošle nedelje je obelodanio planove o ukidanju 1.100 radnih mesta uz zatvaranje kol-centra glavnom gradu Velsa, Kardifu.

Luis je došao u Tesko u julu 2014. godine u nameri da preokrene sudbinu grupacije, koja je u 2014/2015. iskazala rekordni gubitak. On je od tada pokrenuo akciju dubokog rezanja troškova i prodao brojnu imovinu kompanije.

- Tokom protekle tri godine radili smo na promenama kako bismo poboljšali usluge za naše kupce i beležimo dobar napredak - rekao je portparol danas, dodajući da je međutim, da su tržišni uslovi u kojima posluje maloprodaja i dalje izazovni.

Teško je treći po veličini lanac supermarketa u svetu, iza francuskog Karefura, dok je američkim div Volmart na prvom mestu.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • made in great britain

    29. jun 2017 | 08:54

    E moj ti...jesi skresao sebi i slicnima enormne bonuse?

  • Joca

    29. jun 2017 | 08:52

    Samo neka oni uvode što više samostalni kasa a povećavaju razne referente po kancelarijama pa će dobro proći?Bilo bi dobro da zaposle još više stručnjaka za utaju POREZA .... u tome su ispred njih američke i francuske kolege!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA