Udarne vesti u Srbiji u poslednjih 24 sata

Pratite šta ste propustili u poslednjih 24 sata

  • 0

Iza nas je burnih 24 sata. Brojne zanimljivosti i vesti iz Srbije, ali i sveta, stizale su iz minuta u minut, tako da je bilo teško odrediti koja je vest udarnija od koje. Na našem portalu istakle su se sledeće:

U Preseku vesti u 17 možete da, između ostalog, saznate kako je Srbija dobila Vladu, ali i kako je Milica Mandić postala prvak sveta u tekvondou. Jako nevreme izazvalo je nesreću u Novom Sadu, stradala je jedna žena.

Srbija nema vremena da gubi, poručila je večeras nakon polaganja zakletve premijerka Srbije Ana Brnabić.

Ona je, u svom prvom obraćanju kao predsednica vlade, obećala građanima da će ona i njen tim dati sve od sebe. OVDE pogledajte šta je još rekla.

Premijerka Ana Brnabić i članovi njenog kabineta večeras su pred parlamentom svečano položili zakletvu čime je počeo da teče mandat nove Vlade Srbije.

Premijerka i ministri su pročitali tekst zakletve koji glasi:

- Zaklinjem se na odanost Republici Srbiji i svojom čašću obavezujem da ću poštovati Ustav i zakon, da ću dužnost člana Vlade vršiti savesno, odgovorno i predano i biti posvećen očuvanju Kosova i Metohije unutar Republike Srbije. Kako je izgledalo polaganje zakletve pogledajte OVDE.

U Vratarnici kod Zaječara gde je prošle godine Vladica Rajković (29) silovao i ubio trogodišnju Anđelinu Stefanović, dva lovca su danas pronađena mrtva.

Danas je Arbitražni sud u Hagu doneo presudu u slučaju graničkog spora između Hrvatske i Slovenije oko Piranskog zaliva. Slovenci su dobili otprilike 3/4 zaliva, što bi značilo da je Hrvatska sigurno izgubila deo morske teritorije, koja je posebnim aktom udruživanja dobila i koridor prema međunarodnim vodama. ali nisu dobili izlaz u međunarodne vode. Više o ovoj vesti pročitajte OVDE.

Malo je reći da se telefon u Hitnoj pomoći usijao od kada su počele tropske vrućine u Beogradu, odnosno, Srbiji.

Toplotni udar, sunčanica, nesvest… samo su deo onoga sa čime se naša ekipa Hitne susreće nebrojeno puta na dan od kada je počelo leto. Najviše poziva, kako kažu, imaju sa pijaca i iz gradskog prevoza.

Takozvana Islamska država, koju je proglasio njen "kalif" Abu-Bakr al-Bagdadi na današnji dan 2014. godine, po svemu sudeći ušla je u svoju terminalnu fazu. Njena "prestonica" Raka od subote je potpuno opkoljena od strane Sirijskih demokratskih snaga (SDF), kurdsko-arapskog pobunjeničkog saveza koji od početka ovog meseca, uz vazdušne i specijalne snage međunarodne koalicije predvođene SAD-om, vode odlučnu bitku za oslobođenje ovog sirijskog grada od džihadističke vlasti. Nekoliko četvrti već je oslobođeno. OVDE saznajte više.

Fudbaler Reala i Portugala Kristijano Ronaldo ponosno je objavio da je postao otac blizanaca.

Sudbina Dejana Radonjića u Crvenoj zvezdi je nepoznata, i vrlo je moguće da on naredne sezone neće biti trener crveno-belih, što je i on sam potvrdio nakon poslednje utakmice u sezoni. O tome ko bi mogao da zameni Radonjića pročitajte OVDE.

Partizan je odigrao najbolju utakmicu od početka priprema.

Posle pobede nad Kapfenbergom, crno-beli su pružili još bolju, još efikasniju igru protiv do sada najtežeg rivala, osvajača "duple krune" u Danskoj Kopenhagena, i savladali ga rezultatom 3:2 (1:1).

Iza nas je spektakularno superfinale "Zvezda Granda" u kojem su na kraju pobedili Aleksa Perović (koji je dobio najviše glasova žirija) i Riste Risteski (koji je dobio najviše glasova publike). Kao i na sceni, tako je i iza kulisa kamera ovog takmičenja bilo zanimljivo. OVDE saznajte više o supefinalu.

Aleksa Perović osvojio je ubedljivo prvo mesto u 11. sezoni takmičenja “Zvezde Granda”, i to po glasovima stručnog žirija i tajanstvenih članova!

Odmah po proglašenju pobednika, mi smo proćaskali sa Aleksom koji je otkrio čiji poeni su mu najdraži. Više o tome o čemu smo pričali saznajte OVDE.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA