Mađarska PUSTILA STRUJU kroz ogradu na granici sa Srbijom!

Osim što je opremljena žilet-žicom, uz ogradu su postavljene i termovizijske kamere, uređaji za noćno osmatranje, beleži svaki pokušaj nelegalnog prolaska

  • 15

Mađarska Vlada objavila je da je naložila probno puštanje u rad nove "pametne” ograde na granici sa Srbijom, piše Politika.

Izbeglice, ili čekajte u ovoj zoni, ili se vraćajte u Srbiju: Mađarska pojačala bezbednost i kontrolu na granici

Trojanski konj terorizma - izbeglice: Mađari postavljaju 462 "lovca" i ogradu sa kamerama i detektorima na granici sa Srbijom

To znači da je kroz ogradu puštena struja, a kako objašnjavaju zvaničnici – reč je o električnoj energiji male voltaže, 900 volti, koja ne može ozbiljnije da povredi, već je cilj da policijskim centrima prijavi svaki kontakt sa ogradom i pokušaj narušavanja granične linije.

Ograda koja predstavlja drugi red obezbeđenja protiv ilegalnog ulaska iz Srbije prema Mađarskoj počela je da se gradi početkom godine, a završena je u maju.

Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

Po najavi podizanja ove ograde, ona je odmah nazvana "pametnom” jer osim što je opremljena žilet-žicom, uz nju su postavljene i termovizijske kamere, uređaji za noćno osmatranje, beleži svaki pokušaj nelegalnog prolaska i očekuje se da smanji broj pripadnika policije i vojske koji patroliraju duž 175 kilometara granice sa Srbijom.

Mađarska policija saopštila je da je protekle sedmice uhvatila 166 migranata u pokušaju ilegalnog prelaska granice, od čega većinu na delu prema Srbiji.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Politika)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Subotičanin

    3. jul 2017 | 23:49

    Pa Pega sa Palica ce i preko te zice da prenosi cigarete, narkotike i emigrante

  • Nikolas

    3. jul 2017 | 23:37

    STO ME OVA EU NESTO PODSECA NA KONCENTRACIONI LOGOR AUSVIC-ZICA ,STRUJA ,KUKASTI KRSTOVI ... !!!! DALI CE JEVREJI MORATI OPET DA NOSE OKO RUKE ZUTU ZVEZDU A MI ???!!! STALI CE SA NAMA BITI U OVOJ ,DEMOKRATIJI,????!!!

  • Milan

    4. jul 2017 | 00:11

    E to je drzava!da li je zabranjen ulaz u zemlju?jeste!i sta tu kome nije jasno?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA