Doneta presuda povodom ubistva u hotelu Majden: Buhanac dobio 11 godina kazne, a njegove reči iznenadile su sve prisutne

Na izricanje presude u utorak, međutim, nisu došle supruga, sestra, kao ni majka ubijenog Veličkovića

  • 1

Slavko Buhanac osuđen je u utorak na jedinstvenu kaznu od 11 godina u Višem sudu u Beogradu zbog nedozvoljenog posedovanja vatrenog oružja, nanošenja lakih telesnih povreda, a zatim i ubistva Vladana Veličkovića u beogradskom hotelu "Majdan", u januaru 2015. godine.

Njemu je produžen i pritvor do pravosnažnosti presude, pišu Večernje novosti.

UBISTVO U HOTELU MAJDAN: Uz strogo obezbeđenje, Austrijanci izručili Nemanju Ivanova Srbiji!

Buhanac je saslušao obrazloženje predsedavajuće veća, ustao sa stolice i rekao:

SLAVKA B. IZ NEMAČKE IZRUČUJU SRBIJI: Odobrena deportacija osumnjičenog za ubistvo u "Majdanu"!

- Želim odmah da idem na izdržavanje kazne!

UBIJEN DOK JE KLEČAO U WC-u: Novi detalji surovog zločina u hotelu Majdan!

Sud je, kako je rečeno u obrazloženju odluke, procenio da se kobne večeri dogodilo ubistvo, ali da ono nije bilo učinjeno sa namerom ili planirano unapred. Stoga se nikako nije mogla prihvatiti tvrdnja tužilaštva o teškom ubistvu na bezobziran i nasilan način, pa ni kazna nije mogla biti ona koju je tužilaštvo tražilo - maksimalna.

- Ipak, utvrđeno je da je Buhanac imao oružje kod sebe i iz njega je usmrćen Veličković. Onaj ko nosi oružje mora da zna njime i da rukuje, kao i to da ono nije igračka i da može da bude fatalno. Pištolj ne može da opali slučajno, ali zato onaj ko ga drži može da izgubi kontrolu, a to ne sme da se dešava - istakao je sudija Bojan Mišić u obrazloženju presude.

Sudsko veće je drugog optuženog - Nemanju Ivanova, koji je kobne večeri bio zajedno sa Buhancem i kojeg je tužilaštvo teretilo za saizvršilaštvo u zločinu, oslobodilo optužbi kako za ubistvo, tako i za posedovanje oružja, s obzirom na to da je on kod sebe imao "samo repliku" pištolja, ali ne i za nanošenje lakih telesnih povreda Veličkoviću i kršenje ranije uslovne kazne. Osuđen je na jedinstvenu kaznu od dve godine zatvora i pušten je iz pritvora do pravosnažnosti presude.

Izricanje presude u utorak je propraćeno uz jake mere obezbeđenja. Čak 12 sudskih, odnosno zatvorskih čuvara budnim okom motrilo je na okrivljene, ali i na prepunu sudnicu njihovih rođaka i prijatelja, koji su došli da čuju sudsku odluku i koji su bili vrlo pristojni, na čemu je zahvalio i sam sudija.

Na izricanje presude u utorak, međutim, nisu došle supruga, sestra, kao ni majka ubijenog Veličkovića, koje su do samog finiša postupka uredno pratile svako suđenje.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA