HEROJI: Srpski vatrogasci stigli sa Svete Gore, svečani doček u Vranju

Ekspedicija od 49 vatrogasaca, koja je 10. avgusta krenula iz Srbije, vratila se u zemlju. Vatra na Svetoj Gori nije definitivno ugašena, ali je stavljena pod kontrolu, tako da su svi bezbedni

  • 0

Ekspedicija od 49 srpskih vatrogasaca sa 10 vozila, posle skoro četvorodnevne borbe sa vatrenom stihijom na Svetoj Gori, večeras se vratila u Srbiju.

Njima je prva stanica po povratku bila Vranje, gde su ih dočekali gradonačelnik Vranja Zoran Antić i zamenik načelnika Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Ðorđe Babić.

- Obavili smo jedan zaista veliki posao. Požar na Svetoj Gori je bio velikih razmera, a vatra je bila udaljena od Hilandara svega 130 metara vazdušnom linijom. Ponosni smo na ono što smo tamo uradili uz veliku pomoć grčkih kolega i hilandarskih monaha - rekao je portparol i koordinator u Sektoru za vanredne situacije MUP-a Srbije Bojan Glamočlija.

On je dodao da na ogromnoj površini Svete Gore vatra nije definitivno ugašena, ali je stavljena pod kontrolu, tako da su svi ostali bezbedni.

Gradonačelnik Vranja rekao je da mu je čast što dočekuje "srpske heroje", koji su u Grčkoj časno obavili posao spasavanja manastira Hilandar.

- Čast mi je što vas dočekujem ovde u Vranju, jer ste vi pravi srpski heroji, pošto ste u prijateljskoj Grčkoj obavili častan posao - zaštitili ste od vatre Hilandar, tu srpsku svetinju, time ste na najbolji način reprezentovali Srbiju - rekao je Antić.

Ova ekspedicija srpskih vatrogasaca otputovala je u Grčku tokom noći 10. avgusta, a njoj je bilo 10 ekipa iz Beograda, Sremske Mitrovice, Smedereva, Jagodine, Užica i Niša.

(M. S. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA