Advokat udario policajca, pa ga optužio za "uvrtanje sise"!

Policajci Ivan Jevtić i Dragoslav Jovanović iz Jagodine osumnjičeni su za mučenje i zlostavljanje advokata Vladimira Milanovića, dok oni njega optužuju za ometanje službene dužnosti

  • 5

Pripadnicima Interventne jedinice iz Jagodine presela je redovna vežba samo zato što su legitimisali poznatog advokata!

Policajci Ivan Jevtić i Dragoslav Jovanović osumnjičeni su za mučenje i zlostavljanje, jer su na bezbednosnom punktu u okolini Jagodine zaustavili advokata Vladimira Milanovića i tražili mu dokumenta.

Advokat je, međutim, prema tvrdnjama Policijskog sindikata Srbije, udario jednog policajca po ramenu i počeo da viče:

- Je l' vi znate ko sam ja?! Zašto zaustavljate ugledne građane? - vikao je navodno advokat, preteći policajcima da će ostati bez posla.

Policajci su ga s lisicama priveli u stanicu i podneli krivičnu prijavu zbog ometanja na dužnosti, ali je on uzvratio kontraoptužbom za mučenje i zlostavljanje, tvrdeći "da su mu uvrtali sisu i noktima stezali podlakticu"!

Incident se dogodio 29. juna u okolini Jagodine prilikom redovne vežbe blokade saobraćaja u potrazi za imaginarnim beguncima. Lekari Hitne pomoći su u stanici pregledali advokata i utvrdili da nema nikakve povrede.

Policijski sindikat Srbije navodi da je advokat išao u Hitnu pomoć još dva puta i tvrdio da ima ogrebotinu iznad oka, ali lekari u izveštaju neposredno posle incidenta to nisu konstatovali.

Kako saznajemo, Unutrašnja kontrola policije iz Kragujevca je završila istragu i izveštaj dostavila nadležnom tužiocu. Policajci su negirali optužbe advokata, tvrdeći da je bio bahat i napao ih samo zbog legitimisanja. Lekari Hitne pomoći su, kako tvrdi sindikat, bili izričiti da advokat na prvom pregledu nije imao nijednu povredu.

S druge strane, advokat Vladimir Milanović  kaže za Telegraf.rs da je krivičnu prijavu podnela Unutrašnja kontrola na osnovu njegove pritužbe.

- Glavni organizator napada je policajac Jovanović, jer ja branim vozača koji je kolima zgazio njegovog oca. Iz osvete me je ispitivao o tom slučaju, psovao me i maltretirao u stanici! Da li zaista verujete da sam mu tražio značku samo zbog legitimisanja? Ispada da sam u 22.30, na 300 metara od svoje kuće, napao 15 policajaca! Nisam imao alkohola u sebi, niti sam napravio prekršaj, a značku nisam tražio zbog običnog legitimisanja, već zbog maltretiranja - izričit je Milanović.

Policijski sindikat Srbije stao je u zaštitu kolega iz Jagodine i pita da li će država stati na put bahaćenju pojedinaca.

- Da li će nadležni zaštititi policajce ili treba da izađemo na ulice i protestujemo zbog ovakvog iživljavanja? Tokom iste vežbe zaustavljen je i predsednik Skupštine Jagodine Dragan Marković Palma, koji se pozdravio s policajcima i dao im lična dokumenta na uvid - kaže Veljko Mijailović, predsednik Policijskog sindikata Srbije.

( A. T. )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dušan

    17. avgust 2012 | 16:06

    Ma otkud bi policajci u državi Srbiji bili bahati bože sačuvaj!

  • Despot

    20. avgust 2012 | 22:45

    Niko nije stariji od zakona, pa ni advokat, šta on je nedodirljiv on nesme da se zaustavi i potraže lična dokumenta,e pa malo se zajebao svako u koga posumlja policija da radi protivzakonito zaustaviće, i pregledaće.On zna da se prešao i da će izgubiti pa prvi napada na policajce.Policija nesluži sebi već narodu ali ne ovakvom koja ih ne poštuje i arogantno ih napada.Zašto kada želi taj advokat da ide na utakmicu Zvezda-Bordo ne kupi kartu i pokuša pored redara da prođe i uđe u stadion i pokaže da je on advokat i da njega nemože niko da zaustavi. Znaju se pravila ponašanja za svakog pa i za takve koji misle da su nedodirljivi.On misli da je mizerija za njega što ga je policija zaustavila.Pa neka misli to že da mu i ostane.

  • Despot

    20. avgust 2012 | 22:30

    Da on malo zna svoj posao a nezna ga mislim na advokata, znao bi da na zahtev policije i ADVOKAT mora da da lične isprave.Država Srbija treba biti demokratska a ne nedodirljiva za pojedince.On je misleo da je nedodirljiv jer je advokat, e pa nije tako i on i ja smo pred zakonom isti.A to što unutrašnja kontrola radi svoj posao pa na osnovu samo njegove prijave podnosi krivične prijave protiv policajaca i za to ima leka.A to će biti posle dokaza na sudu da su policajci radili svoj posao i mnoge druge poslove za koje su plaćeni.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA