PEJIN: Jasenovac nije velikosrpski mit, hrvatski sveštenik priča gluposti!

"Stjepan Razum je totalno nebitan čovek i nalazi se nisko u hijerarhiji katoličke crkve u Hrvatskoj, i kao takvom njegove izjave ne nose nikakvu težinu", kaže Čedomir Antić

  • 0

Bivši direktor Istorijskog arhiva Srbije i istoričar Jovan Pejin koji tvrdi da su Hrvati genocidan i najprimitivniji narod u Evropi kaže za Telegraf.rs da hrvatski istoričar i sveštenik Stjepan Razum "priča gluposti" i dodaje da on to radi jer, kao i svi Hrvati, pati od kompleksa niže vrednosti.

- Stjepan Razum priča gluposti. To su totalne nebuloze koje niko normalan ne može drugačije da shvati. On je bezobrazan jer se služi naopakom statistikom da proturi takvu bezsmislenu priču. Svi Hrvati žele da u sve što je loše na sve načine uvuku Srbe jer pate od kompleksa niže vrednosti te on očigledno nije zaobišao ni tog sveštenika - kaže on.

Pejin tvrdi da se niko normalan ne bi usudio da Jasenovac nazove velikosrpskim mitom i da ga uopšte povezuje sa time jer se zna da su Srbi u tom logoru bili među najvećim brojem nastradalih.

Istoričar Čedomir Antić kaže za Telegraf da izjave Stjepana Razuma o Jasenovcu kao velikosrpskom mitu nisu vredne komentara, "jer je on totalno nebitan i nalazi se veoma nisko u čitavoj hijerarhiji katoličke crkve u Hrvatskoj".

- Stjepan Razum je totalno nebitan čovek i nalazi se nisko u hijerarhiji katoličke crkve u Hrvatskoj i kao takvom njegove izjave ne nose nikakvu težinu. Čitava stvar oko njegove izjave ne zaslužuje nikakav komentar jer ne mogu da je smatram da je došla od ozbiljnog čoveka - kaže Antić.

Hrvatski istoričar i sveštenik Stjepan Razum rekao je da Jasenovac je velikosrpski mit, a ne logor u kojem su tokom II svetskog rata ubijani Srbi, Jevreji i Romi i dodao da su tom logoru pripisali i žrtve koje su stradale u Srbiji.

(D. Zlojutro)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA