• 0

Izaslanik zaštitnika građana ipak bio u Kuršumliji?

Predsednik kuršumlijske Skupštine Zoran Stošić tvrdi da taj grad nije posetio niko iz bilo koje institucije iz Beograda, kako bi proverio navode o navodnom kršenju prava zaposlenih u opštinskim službama. Na drugoj strani, zaštitnik građana tvrdi da su njegovi saradnici posetili taj grad

  • 0

Predsednik Skupštine opštine Kuršumija Zoran Stošić kaže da izaslanik zaštitnika građana Saše Jankovića još uvek nije posetio taj grad. Sa druge stranem Janković kaže da su njegovi saradnici danas bili u Kuršimliji i razgovarali sa delom nadležnih u opštinskoj upravi.
Janković je potvrdio za televiziju B92 da su njegovi saradnici razgovarali i sa predstavnicima lokalne inspekcije rada i najavio da će se kontrol nastaviti i naredne nedelje. Zaštitnik građana smatra da bi do kraja iduće sednice mogao da se oglasi i da ocenu o ovom slučaju.

Poseta Jankovićevog izaslanika bila je najavljena kako bi proverio prijave o navodnom kršenju prava zaposlenih u opštinskim službama u tom gradu, koji su se žalili da su bili prinuđeni da rade na čišćenju grada.
Stošić, koji je član Demokratske stranke Srbije, rekao je da u opštinu Kuršumlija tokom današnjeg dana nije dolazio niko od nadležnih iz bilo koje institucije iz Beograda. On je dodao da je kompletno opštinsko rukovodstvo spremno da razgovara i dokumentuje sve, kako je rekao, besmislene optužbe koje se ovih dana upućuju na račun vladajuće koalicije, u kojoj su DSS i Srpska napredna stranka.
Stošić je najoštrije demantovao informacije da je bilo kome od radnika koji rade na čišćenju grada proteklih dana uskraćeno pravo na hranu, zbog navodnog davanja izjava medijima.
- Lokalna samouprava u Kuršumliji sve radi po zakonu i ničeg se ne bojimo, a ukoliko neko od nadležnih bude došao, mi ćemo razgovarati i priložiti sve neophodne dokaze koje od nas budu tražili, jer ponavljam sve se radi u skladu sa zakonom i nema šta da se krije - rekao je Stošić.
Janković je juče najavio da će poslati svog izaslanika u Kuršumliju, kako bi prikupio informacije o navodnom kršenju prava zaposlenih u opštinskim službama u Kuršumliji.
Potpredsednica Demokratske stranke Jelena Trivan osudila je ponašanje kuršumlijskih vlasti i rekla da su tamošnji članovi te partije i Ujedinjenih regiona Srbije naterani na "prinudni rad".
(M. S. / Tanjug)


Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima