Izaslanik zaštitnika građana ipak bio u Kuršumliji?

Predsednik kuršumlijske Skupštine Zoran Stošić tvrdi da taj grad nije posetio niko iz bilo koje institucije iz Beograda, kako bi proverio navode o navodnom kršenju prava zaposlenih u opštinskim službama. Na drugoj strani, zaštitnik građana tvrdi da su njegovi saradnici posetili taj grad

  • 0

Predsednik Skupštine opštine Kuršumija Zoran Stošić kaže da izaslanik zaštitnika građana Saše Jankovića još uvek nije posetio taj grad. Sa druge stranem Janković kaže da su njegovi saradnici danas bili u Kuršimliji i razgovarali sa delom nadležnih u opštinskoj upravi.

Janković je potvrdio za televiziju B92 da su njegovi saradnici razgovarali i sa predstavnicima lokalne inspekcije rada i najavio da će se kontrol nastaviti i naredne nedelje. Zaštitnik građana smatra da bi do kraja iduće sednice mogao da se oglasi i da ocenu o ovom slučaju.

Poseta Jankovićevog izaslanika bila je najavljena kako bi proverio prijave o navodnom kršenju prava zaposlenih u opštinskim službama u tom gradu, koji su se žalili da su bili prinuđeni da rade na čišćenju grada.

Stošić, koji je član Demokratske stranke Srbije, rekao je da u opštinu Kuršumlija tokom današnjeg dana nije dolazio niko od nadležnih iz bilo koje institucije iz Beograda. On je dodao da je kompletno opštinsko rukovodstvo spremno da razgovara i dokumentuje sve, kako je rekao, besmislene optužbe koje se ovih dana upućuju na račun vladajuće koalicije, u kojoj su DSS i Srpska napredna stranka.

Stošić je najoštrije demantovao informacije da je bilo kome od radnika koji rade na čišćenju grada proteklih dana uskraćeno pravo na hranu, zbog navodnog davanja izjava medijima.

- Lokalna samouprava u Kuršumliji sve radi po zakonu i ničeg se ne bojimo, a ukoliko neko od nadležnih bude došao, mi ćemo razgovarati i priložiti sve neophodne dokaze koje od nas budu tražili, jer ponavljam sve se radi u skladu sa zakonom i nema šta da se krije - rekao je Stošić.

Janković je juče najavio da će poslati svog izaslanika u Kuršumliju, kako bi prikupio informacije o navodnom kršenju prava zaposlenih u opštinskim službama u Kuršumliji.

Potpredsednica Demokratske stranke Jelena Trivan osudila je ponašanje kuršumlijskih vlasti i rekla da su tamošnji članovi te partije i Ujedinjenih regiona Srbije naterani na "prinudni rad".

(M. S. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA