GASPROM: Nismo znali za istragu Evropske komisije

Aktivnosti grupacije 'Gasprom' na tržištu EU su u potpunosti u skladu sa zakonskim standardima koje poštuju drugi proizvođači i izvoznici prirodnog gasa, što se odnosi i na mehanizam formiranja cena - navodi se u saopštenju ruske kompanije

  • 0

U kompaniji "Gazprom" tvrde da nisu dobili zvanično obaveštenje od Evropske komisije o pokretanju istrage o mogućnoj zloupotrebi dominantne pozicije na tržištu gasa u centralnoj i istočnoj Evropi.

U saopštenju ruskog giganta navodi se da "pokretanje istrage ne podrazumeva da je ''Gasprom'' prekršio propise Evropske unije po pitanju konkurentnosti".

- 'Gasprom' savesno poštuje sve odredbe međunarodih i nacionalnih zakona u svim zemljama gde posluje. Aktivnosti grupacije 'Gasprom' na tržištu EU su u potpunosti u skladu sa zakonskim standardima koje poštuju drugi proizvođači i izvoznici prirodnog gasa, što se odnosi i na mehanizam formiranja cena - stoji u saopštenju.

Ruska kompanija saopštila je i da očekuje da će se tokom sprovođenja istrage poštovati njihova zakonska prava i interesi, u skladu sa evropskim i međunarodnim pravom.

- Očekujemo i da istražni organi imaju na umu da je kompanija 'Gasprom', registrovana izvan područja nadležnosti EU i da su joj prema zakonima Ruske federacije dodeljene posebne socijalne funkcije i status strateške organizacije - zaključuje se u dokumentu.

(M. S. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA