• 0

ŽELE JOŠ NASILJA: Al-Kaida pohvalila ubistvo američkog ambasadora

- Ono što se desilo je veliki događaj, a ti napori treba zajedno da vode ka jednom cilju, a to je proterivanje američkih ambasada sa muslimanske zemlje - navodi Al-Kaida.

  • 0

Ogranak terorističke mreže Al-Kaide u Jemenu pohvalio je danas na svom veb-sajtu ubistvo američkog ambasadora u Libiji tokom protesta zbog antiislamskog filma, i pozvao na još napada sa ciljem da se oteraju američke ambasade iz islamskih zemalja, javio je AP.
Saopštenje terorističke grupe sugeriše na to da Al-Kaida nastoji da usmeri talas protesta gnevnih demonstranata u islamskom svetu zbog filma "Nevinost muslimana" snimljenog u SAD, u kojem se vređa prorok Muhamed.

U pokušaju da zaustavi nemire, najviše verske vlasti u Saudijskoj Arabiji su u međuvremenu saopštile da muslimani ne smeju da budu vođeni besom u nasiljom, i istakle da film ne može istinski da povredi islam.
Zasad, kako je preneo AP, ne postoje dokazi o direktnoj ulozi Al-Kaide u protestima u kojima su ove sedmice napadane američke i zapadne diplomatske misije.

Proteste su organizovali uglavnom ultrakonzervativni islamisti. Međutim, američke i libijske vlasti istražuju da li su možda protesti bili paravan za ekstremiste da napadnu američki konzulat u libijskom gradu Bengaziju i u utorak ubiju američkog ambasadora Krisa Stivensa i još trojicu Amerikanaca.
Al-Kaida na Arapskom poluostrvu, kako je grupa poznata u Jemenu, navela je da je ubistvo Stivensa "najbolji primer", koji treba da slede oni koji napadaju ambasade.
- Ono što se desilo je veliki događaj, a ti napori treba zajedno da vode ka jednom cilju, a to je proterivanje američkih ambasada sa muslimanske zemlje - navodi Al-Kaida.
(I. D. / Tanjug)


Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima