• 6

TELEGRAF SAZNAJE: Ivica Dačić doneo odluku - nema Parade ponosa!

Bezbednosne procene policije ukazuju na to da će biti veoma teško zaštititi učesnike, građane, kao i imovinu tokom "Prajda 2012", a premijer Srbije najkasnije 5. oktobra doneće odluku o zabrani održavanja Parade ponosa

  • 6

NIŠTA OD PARADE PONOSA! Vlada Srbije će narednih dana doneti odluku o zabrani Parade ponosa, koja je najavljena za 6. oktobar, najverovatnije neposredno pred sam događaj, a najkasnije 5. oktobra, saznaje Telegraf iz izvora bliskih Vladi.
Kako Telegraf nezvanično saznaje, državni vrh je usaglasio stav po pitanju održavanja Parade ponosa i većina ministara je protiv održavanja ovog skupa!

- Policija bi ovih dana i definitivno trebala da završi bezbednosnu procenu, a prema onome što za sada u njoj piše, premijer Srbije trebalo bi najkasnije 5. oktobra, ako ne i ranije, da donese odluku da se zabrani održavanje "Prajda 2012" - kaže izvor našeg portala iz Vlade.
Prema obaveštajnim analizama koje je MUP do sada pribavio, "Parada ponosa" bi, ukoliko dođe do nje, predstavljala veliki bezbednosni rizik po učesnike parade i građane, kao i po imovinu stanovnika i grada Beograda, saznaje Telegraf.
Goran Miletić iz Organizacionog odbora "Prajda 2012" kaže za Telegraf da bi eventualna odluka Ivice Dačića o zabrani održavanja "Parede ponosa" bila uperena direktno protiv Ustava Srbije, a kao takva bila bi "sramotna".
- Odluka o zabrani "Prajda 2012", ako je i bude biće donešena noć uoči same manifestacije, ali to bi bio odraz nemoći države i direktno kršenje Ustava, a ako Ivica Dačić želi da ga krši neka izvoli i donese takvu odluku - kaže Miletić.
On tvrdi da bezbednosna procena policije još nije gotova i da za sada nema govora o visokom stepenu bezbednosnog rizika i dodaje da su male šanse da se donese odluka o zabrani "Prajda".
- Sve ide po planu. Parada će se održati 6. oktobra, kako je i najavljeno iz Organizacionog odbora - tvrdi Miletić.
(D. Z.)Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • orangge

    hahaha poslacemo ih autobusima u Rusiju da tamo odrze paradu

  • gog

    ni sanjao nisam da cu ovo reci,bravo debeli!!!

  • Saša

    Svaka čast Dačića što nije prihvatio ultimatume zapada i gejeva

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima