SAHRANJENA DEVOJČICA (5) KOJU JE OTAC ZGAZIO KAMIONOM: Do večne kuće uz "Tiho noći moje zlato spava" (FOTO)

Nesrećnu devojčicu do večne kuće ispratilo je oko stotinu meštana sela Šajkaš. Sveštenik nije služio opelo zbog toga što devojčica nije krštena

  • 0

Sanja Dimitrov (5), koja  je u nedelju preminula nakon što je na nju naleteo kamion kojim je upravljao njen otac Borko, sahranjena je u selu Šajkaš. Oko stotinu meštana ovog sela u blizni Titela ispratilo je malu Sanju uz zvuke pesme "Tiho noći moje zlato spava".

Devojčica je u večnu kuću, koja se nalazi ispred seoske kapele ispraćena uz zvuke pleh muzile, jer kako kažu meštani, sveštenik nije služio opelo zbog toga što devojčica nije krštena. U pogrebnoj povorci koja je u 15 sati krenula iz kuće u Ulici Sonje Marinković, koja se nalazi nedaleko od mesta tragedije, za kovčegom su slomljeni od bola, umornim koracima se kretali majka Dragana, otac Borko i deda Branko, koji je sve vreme, pa i danas, bio najprisebniji.

Po dolasku na seosko groblje, devojčicino telo je preneto na raku, nakon čega je uz zvuke pesme "Tiho noći, moje zlato spava", spuštena u zemlju. Melodiju su od jednom presekli majčini jauci.

- Sanja moja! Dete moje! Šta nam se desi! Kako ću da živim bez tebe – kukala je majka Dragana, dok je otac Borko klečao pored groba.

Nakon što je spušten beli kovčeg, po koji su pogrebnici čak u Suboticu morali ići, jer ga, tako malog nije bilo nigde u okolini, u grob su spuštene igračke i Sanjina garderoba. Posle te scene niko od prisutnih nije mogao ostati ravnodušan.

Meštani kažu da se boje da otac Borislav ne presudi sam sebi, jer se sa ne opisivom tragedijom ne može pomiriti.

(P. Marković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA