PORODICA STRADALOG PILOTA: Gorane mili, srećo naša, zašto si nas ostavio!

I otac majora Gorana Savića je umro u 39. godini, a majka Radmila ga je sa bratom Bojanom podizala kako je mogla i umela, pričaju rođaci tragično nastradalog pilota Vojske Srbije

  • 0

Boljeg čoveka od njega nije bilo, svima nam je bio ponos i dika. Čekali smo ga da dođe za vikend s porodicom u Čajetinu. Ali, umesto njega, stigla nam je strašna vest, kaže rođak majora Gorana Savića, pilota Vojske Srbije koji je poginuo prilikom pada aviona "Lasta" u Novoj Pazovi.

- Joj, Gorane mili. Joj, srećo naša... Zašto si nas ostavio... - kukala je juče žena sa crnom maramom na glavi u rodnoj kući poginulog Gorana Savića, dok je njegov brat Bojan, nem od bola, sačekivao rođake i prijatelje, koji su došli da im izjave saučešće.

Majka Radmila otišla je posle tragedije sa snajom Gordanom, Goranovom suprugom, u Beograd po sinovljevo telo.

- Očajne su, ne znam kako će ovo izdržati. I Goranov otac je umro u 39. godini! Radmila je njega i Bojana sama podizala, kako je mogla i umela, a evo šta je dočekala - kaže rođak Savića.

On se priseća da je Goran od malena sanjao da bude vojni pilot.

- Posle srednje škole nije uspeo da upiše akademiju, ali nije odustao. Još bolje se spremio i sledeći put je prošao prijemni. Bio je presrećan! Učio je, bio odličan pitomac koji je svima služio za primer, pa je brzo dogurao do čina majora. Posle se oženio Gordanom, dobili su decu i izgledalo je da je ostvario sve želje - pričaju rođaci.

Svi iz familije pratili su njegov let na aero-mitingu početkom septembra. Bili su ponosni kad su mu u direktnom prenosu više puta pomenuli ime.

- Sinovi od šest i tri godine gledali su ga s piste. Znali su da njihov tata upravlja avionom. Ponos i sreća toliko su se videli na njihovim licima da su ih kamere nekoliko puta zumirale - kaže jedan Goranov rođak.

(Telegraf.rs / Izvor: Kurir, Foto: Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA