• 0

DRAMA U TOPLICI: Čak 7.500 hiljada uginulih riba na svega dva kilometra reke!

- Riba je u fazi raspadanja i pitanje je ima li svrhe nastaviti i narednih dana sa uklanjanjem - kaže direktor ribočuvarske službe ''Južna Morava Dva'', i dodaje da je pomor ribe primetan u dužini od 15 kolimetara

  • 0

Predstavnici ribočuvarske službe ''Južna Morava Dva'' očistili su tek dva kilometara reke Toplice u Kuršumliji i iz nje uklonili čak 7.500 uginulih riba.
Direktor službe "Južna Morava Dva" Nikola Kumanović kaže da je pomor ribe primetan u dužini od 15 kilometara nizvodno od Kuršumlije.

- Riba je u fazi raspadanja i pitanje je ima li svrhe nastaviti i narednih dana sa uklanjanjem - rekao je Kumanović.
On je istakao da su tokom dana na licu mesta bili prisutni i pripadnici policijske službe iz Kuršumlije.
Ne želeći da pre rezultata istrage spekuliše o tome koja je i da li je neka kuršumlijska firma kriva za veliki pomor ribe u reci Toplici kod Kuršumlije, kakav se ne pamti u poslednjih 30 godina, on je apelovao na sve inspekcije i državne organe koji su izašli na teren da sprovedu detaljnu istragu kako bi krivci za ovaj veliki ekološki incident bili što pre otkriveni i sankcionisani.
(M. S. / Tanjug / Foto: juznevesti.com) 
 

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima