• 0

PROTIV ŠTEDNJE: Hiljade ljudi na protestu u Parizu (FOTO)

Protestna šetnja, koju su organizovali partija Levi front i komunisti, prethodi debati o evropskom fiskalnom sporazumu, koja će se sledeće nedelje voditi u francuskom parlamentu

  • 0

Više hiljada demonstranata učestvuje u mirnoj protestnoj šetnji u Parizu zbog mera štednje u Evropi, koje su pokrenule nasilne proteste u drugim članicama Evropske unije, koje pokušavaju da spreče fiskalnu krizu.

Protestna šetnja, koju su organizovali partija Levi front i komunisti, prethodi debati o evropskom fiskalnom sporazumu, koja će se sledeće nedelje voditi u francuskom parlamentu. Sporazumom je predviđeno osnivanje fonda, koji će, kako se evropski lideri nadaju, doprineti ublažavanju dužničke krize, koja preti evrozoni i svetskoj privredi.

Glavna konzervativna opoziciona partija i većina socijalista podržavaju sporazum. On je, međutim, podelio francusku levicu, budući da su ekstremno levičarske partije, zeleni i neki socijalistički disidenti protiv njega.
Mere štednje su nedavno bile povod za nasilne proteste u zemljama poput Španije i Grčke.
(M. S. / Tanjug) 
 

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima