Ilić: Spreman sam da svedočim, uvođenje kablovske je velika pljačka!

Ministar građevine i urbanizma kaže da je spreman da svedoči povodom davanja dozvola za rad slovenačkoj firmi "Nuba" i dodaje da država mora da gleda korist od investicija, što nije bio slučaj kod uvođenja kablovske televizije

  • 0

Ministar građevine i urbanizma Velimir Ilić kaže da je spreman da svedoči povodom davanja dozvola za rad slovenačkoj firmi "Nuba" ukoliko za to bude potrebe.

- Ako bude trebalo da se svedoči, ja sam spreman. U vreme mog mandata dolazile su mi slične firme, ali ja to nisam dozvolio. Koridor je kapital države, a tranzit kroz koridor se svuda na svetu plaća - rekao je Ilić u intervjuu za "Blic".

Ilić je ocenio da je u redu da neko investira, ali je dodao da država mora da gleda korist od toga.

- Neko od toga zarađuje milione evra godišnje. I uvođenje kablovske televizije, od čega država nije imala korist, takođe je bila velika pljačka - istakao je ministar.

Upitan kako je moguće da je Tužilaštvo ranije istraživalo slučaj "Nube" i zaključilo da je sve u redu, Ilić je odgovorio da se to desilo zato što je "jedna politička opcija stala iza toga".

- Videćete. Ako pratite taj slučaj, tačno se vidi ko je šta naplaćivao, uzimao... - rekao je Ilić.

Na pitanje da li se plaši da će potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i njega pozvati, Ilić je rekao da neće, jer "nema tih problema".

- Ne, ja nemam tih problema. Ali, ako treba, neka budu pozvani svi za koje smatraju da su odgovorni. Mene su "žuti" toliko proveravali da mi je već bilo muka - rekao je Ilić.

Upitan da li zna ko je ministar čije je hapšenje Vučić najavio, Ilić je kazao da stvarno ne zna o čemu se radi.

- Ne znam stvarno o čemu se radi, ali Vučić je rekao na jednoj sednici da neće da dozvoli da ljudi budu zadržavani dugo u pritvoru - rekao je Ilić.

Ilić je dodao da je Vučić za bivšeg ministra životne sredine Olivera Dulića, koji je osumnjičen za zloupotrebu službenog položaja, "konkretno rekao da, i ako bude u pritvoru nekoliko dana, treba da bude saslušan i da to odmah ide u sudski postupak".

RTS je objavila da je četvrtina novca dobijenog od investicionog kredita umesto za postavljanje optičkih kablova završila je na računima preduzeća kojima upravljaju vlasnici "Nube".

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA