JANKOVIĆ PORUČIO: Janša, razmisli o ostavci!

- Janši vrlo direktno poručujem neka brine za sebe, a ne za alternativu. Neka se povuče ako ne zna da vodi državu - rekao je gradonačelnik Ljubljane i lider opozicione partije Pozitivna Slovenija

  • 0

Gradonačelnik Ljubljane i predsednik najjače slovenačke opozicione stranke Pozitivna Slovenija Zoran Janković pozvao je premijera te zemlje Janeza Janšu da, ako ne može da vodi državu, razmisli o ostavci. Janković je kritikovao tvrdnje premijera Slovenije da opozicija stoji iza pokušaja "sabotiranja mera" za izlazak iz krize, zbog čega sadašnja Vlada "nema alternative".

Komentarišući izjave koje je premijer Janša izneo u razgovoru za nacionalnu televiziju, Janković je rekao da je stranka PS u parlamentu pokazala konstruktivnost prilikom prihvatanja strukturnih reformi, ali da Janša ne zna da reši krizu, pa preti još strožim merama štednje ili gubitkom suvereniteta u slučaju da rešavanje krize preuzmu evropske i međunarodne institucije.

- Janši vrlo direktno poručujem neka brine za sebe, a ne za alternativu. Neka se povuče ako ne zna da vodi državu - rekao je Janković.

On je dodao da bi se "ljudi mogli pobuniti" ako premijer nastavi sa zastrašivanjem i merama koje ne donose uspeh.

Janša je u sredu 10. okotbra rekao da je osnovni problem zbog kojeg opozicija preko sindikata želi da sruši njegove reforme za izlazak iz krize sporni zakon o saniranju banaka, jer je u njemu i odredba koja ukida dosadašnje rokove zastarevanja za privredni kriminal u bankama.

Time je aludirao na Jankovića, protiv koga je policija prošlog meseca pokrenula opširnu istragu zbog sumnji da je zloupotrebio funkciju ljubljanskog gradonačelnika, navodno usmeravajući sredstva banaka prilikom gradnje ljubljanskog sportsko-trgovačkog centra "Stožice", građenog sistemom privatno-javnog partnerstva, i preduzeća s kojima su povezan on i dvojica njegovih sinova.

(M. S. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA