PETRA CVIJIĆ: Udarila sam Bajića van pešačkog prelaza! (FOTO)

Voditeljka na suđenje došla u sivoj elegantnoj haljini, sve vreme odgovarala sudiji ne ustajući sa optuženičke stolice, uprkos tome što joj je advokat šaputao da ustane

  • 4

Suđenje voditeljki RTS-a Petri Cvijić (35), koja je optužena da je automobilom udarila Slobodana Bajića (73), koji je kasnije preminuo, počelo je danas u Prvom osnovnom sudu u Beogradu.

Petra Cvijić stigla je na suđenje u sivoj elegantnoj haljini i uz pratnju strica koji joj je, kako kaže, danas podrška.

Na pitanje da li ima izmena u ličnim podacima, Cvijićeva je odgovorila da je promenila adresu stanovanja, jer se nedavno preselila iz Železnika na Novi Beograd.  

Sudiji je navela novu adresu, ne ustajući sa optuženičke stolice, uprkos tome što joj je advokat šaputao da ustane.

Tek kada joj je sudija rekla da ispriča šta se dogodilo 9. januara ove godine, voditeljka je ustala i kratko ispričala kako se dogodila nesreća. Ona je ponovila da je Slobodana Bajića udarila dok se mimoilazila sa autobusom i da se udarac dogodilo van pešačkog prelaza:

- On je izašao iza zadnjeg levog dela autobusa, a do kontakta je došlo desetak metara pre pešačkog prelaza. Vozila sam 50 kilometara na sat. Kada sam ugledala pešaka, pritisla sam sirenu i počela da kočim, ali nisam uspela da ga izbegnem pošto je već zakoračio u moju traku. Bio je u tamnoj garderobi i na glavi je imao kapu. Posle udesa sam odmah istrčala iz kola i pritekla mu u pomoć. Bio je svestan i komunikativan, bila sam uz njega do dolaska ambulatnih kola - rekla je Petra Cvijić.

Supruga i sin nastradalog, Vasiljka i Radovan Bajić izjavili su da se pridružuju krivičnom gonjenju, ali da neće istaći zahtev za odštetu. Vasiljka Bajić je izjavila da je sigurna da je njen suprug ulicu prelazio na pešačkom prelazu.

- Uvek je prelazio ulicu preko pešačkog prelaza, jer je bio jako odgovoran i savestan! Mene je večito opominjao kada sam išla van pešačkog, govoreći mi: "Vasiljka poginućeš!"  Bio je zdrav, dobro je čuo i video. Bio je izuzetno zdrav i nikada nije bio kod psihijatra. U životu nikada nije nosio kapu, rukavice i čizme. Meni je jedan policajac na Urgentnom centru doneo kapu, govoreći "da je njegova", ali nisam htela da je primim. Rekla sam mu: "Đetiću, moj muž nikada nije nosio kapu , ovo je ženska kapa!"  Posle nesreće posećujem neuropsihijatra, jer mi je gubitak jako teško pao - rekla je Vasiljka Bajić.

Vasiljka Bajić je naglasila da je Slobodan otišao od kuće oko 15.4o sati da se prošeta i plati račun za telefon i da mu je 9. januara bio rođendan.

Svedok Radiša Nedeljković je rekao da nije video kada je Bajić udaren, ali da je posle udesa ležao na pešačkom prelazu.

- Čuo sam sirenu i škripu kočnica. Kada sam se okrenuo, video sam čoveka u vazduhu. Posle pada je ležao na boku, na sredini pešačkog prelaza. Bio je svestan i rekao mi je na koji broj telefona mogu da pozovem njegovu suprugu. Pozvao sam je i rekao joj da je povređen, alid a je dobro - rekao je Nedeljković.

Prema optužnici Prvog osnovnog tužilaštva u Beogradu, ona je, vozeći “opel korsu”, dovela u opasnost živote ljudi, jer prilikom prilaska pešačkom prelazu nije prilagodila brzinu kretanja. Prednjom levom stranom svog vozila udarila je Bajića dok je prelazio ulicu na pešačkom prelazu u Vodovodskoj ulici u Beogradu. On je nekoliko sati posle zadobijenih povreda umro od unutrašnjeg krvarenja u Urgentnom centru.

Voditeljka je u policiji priznala da je na Slobodana Bajića naletela na “zebri”, dok je kod istražnog sudije promenila iskaz i rekla da ga nije videla, jer se pojavio iza autobusa koji je bio u drugoj traci.

Nastavak suđenja je zakazan za 4. decembar kada će biti saslušani bračni par Miroslav i Ljiljana Gligorijević , koji su bili sa Petrom Cvijić u kolima.

(A. T. / foto: Milena Đorđević)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • najprovokator

    16. oktobar 2012 | 16:27

    seljacino,mala će se izvući,a ti ne znam kako ćeš proći zbog svojih misli..verovatno si nesposobni onanicar kad na ovakav način ostavljaš komentar

  • ivan

    16. oktobar 2012 | 11:33

    truni u zatvoru.. hahaha

  • marko

    17. oktobar 2012 | 06:53

    e jadni ste obojica sa tim vasim komentarima!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA