PRED BANKROTOM: Propada kompanija koja proizvodi čuvene "kalašnjikove"!

Mihail Kalašnjikov (92), izumitelj puške "kalašnjikov", poslao je pismo ruskom predsedniku Vladimiru Putinu u kojem se žali zbog razmera krize, dok radnici napuštaju firmu zbog plata od 250 evra

  • 1

Ruska vojska više ne naručuje kalašnjikove!

Propada kompanija koja proizvodi kalašnjikove. Prema pisanju Bilda, u njihovom preduzeću Išmaš najavljeni su otkazi, tako da će morati da se spoje sa drugom kompanijom.

Ruska vojska 2011. godine prvi put posle dugo godina nije kupila kalašnjikove. Kažu kako na "lageru" imaju 17 miliona komada i da im je i to previše. Osim toga pojavile su se kopije kalašnjikova koje se proizvode uglavnom u Aziji.

Mihail Kalašnjikov (92) izumitelj kalašnjikova poslao je pismo ruskom predsedniku Vladimiru Putinu u kojem se žali zbog razmera krize. Požalio se i kako kompanija nije mogla ispuniti izvoznu kvotu. U međuvremenu se radnici bune i protestuju, a oni visoko obrazovani napuštaju firmu jer im je plata svega 250 evra.

Mihail Kalašnjikov je prvi model oružja napravio 1947. godine i to odmah posle oporavka od ozlede koju je zadobio u ratu.

(Telegraf.rs/Izvor: 24 sata.hr)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA