UHAPŠENA MAJKA: U policiji su me maltretirali, gurali niz stepenice...!

"Pošto su me nasilnički otrgli od maloletne ćerke, u stanici mi nisu dozvollili da telefoniram sinu da pokupi sestru sa ulice", kaže samohrana majka Marina Protić Nikolić, koja je juče privedena tokom iseljavanja porodice Matić

  • 62

POLICIJSKA TORTURA! "U policijskoj stanici su me zadržali dva sata, sve vreme sam plakala, gurali su me niz stepenice i nisu mi dozvolili da pozovem sina kako bi otišao po sestru", kaže za Telegraf Marina Protić Nikolić, samohrana majka koja je juče uhapšena na Dorćolu kada je došla po svoju ćerku, koja je zajedno sa drugarima iz škole pružala podršku porodici vatrogasca Zorana Matića, koju su iseljavali iz stana po nalogu sudskih izvršitelja.

- Policajac me je otrgao od ćerke, i ubacio me u maricu. Nikada neću zaboraviti lice svog deteta koje je vrištalo i dozivalo me, a ni ključ joj nisam ostavila da uđe u kuću. Ostala je na ulici. Odvezli su me u policijsku stanicu i tamo zadržali dva sata. Pored grdosije od čoveka koja me je privela i ostavila mu modrice po rukama, njegov kolega me gurao na sprat, i sve vreme sam padala po stepenicama. Treći je insistirao da ugasim telefon i optuživao me da sam poslala sms. Nisu mi dozvolili da pozovem sina, kako bi otišao da pokupi sestru sa ulice. Dok sam ridala od plača smejali su se i govorili da se foliram - kaže ova samohrana majka.

U policijskoj stanici je njoj je pročitana izjava u kojoj policajac koji je priveo tvrdi da ga je opsovala.

- Ja sam došla po ćerku i ona mi je rekla da im je policajac pretio da će ih pohapsiti. Prišla sam jednom i pitala da li je to istina kada je drugi policajac, grdosija od čoveka, počeo da viče na mene da deca treba da budu u školi ili kod kuće. Rekla sam mu samo da maloletnu decu ne može da hapsi niti da im preti i da ukoliko ima bilo kakvih problema treba da zove roditelje. U tom momentu nasilnički je iščupao ruku mog deteta iz moje i razdvojio nas. Jedino sam prokomentarisala da treba da ih je sramota jer decu sve vreme učim da ih policija štiti i da ako imaju problem prvo se njima obrate - naglašava Protić Nikolić.

Ona ističe da nikakva materijalna nadoknada ne može da nadoknadi ono što je pretrpela ni traumu koje je njeno dete doživelo.

- Rođena sam u Beogradu, kao i moji roditelji, živim na opštini Stari Grad ceo život. Stariji sin mi je đak generacije u prvoj gimanziji, a ćerka ide u dve škole. Magistar sam geografskih nauka, samohrana majka i nezaposlena. Ne verujem da bilo kojoj vlasti odgovara ovakvo ponašanje ljudi koji građene treba da štite i brinu o njihovoj bezbednosti- kaže Protić Nikolić.

Na Vojno medicinskoj akademiji Marini Protić Nikolić su utvrđene povrede koje je zadobila prilikom hapšenja kao i povrede koje su nanete njenoj ćerci, a obavljen je i pregled kod psihijatra.

Slučaj trenutno istražuje unutrašnja kontrola policije, a ova samohrana majka kaže da će tužiti policajca koji ju je na svirep način priveo.

(Lj. V.)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zoz

    15. novembar 2012 | 15:04

    da li je potrebno bilo šta reći???

  • Милан.

    15. novembar 2012 | 15:24

    Е,Србијо!Стиди се какву полицију имаш!Срамотаа!Јадно! Тог полицајца нека буде СРАМОТАА! Као прво:Истукао ЖЕНУ! Као друго:Истукао је пред ЋЕРКООМ! Као треће:ТО НИЈЕ ПОСАО ПОЛИЦАЈЦА,ВЕЋ ЗЛОЧИНАЦАА! СТИДИМ СЕ УМЕСТО ЊЕГА! Ја када бих ударао жену и то испред њене ћерке ,ја бих скочио у Дунав да више не постојиим! Зар полиција да гура жену низ степенице?! Није ни чудо што се по свету прича да смо лош народ! СРАМОТА!СРАМОТАААА!

  • Nebojsa

    15. novembar 2012 | 15:24

    Treba tuziti bagru. Tu se sire,izigravaju neki zakon dok isteruju porodicu na ulicu, i prete maloletnoj deci ..a, ni jedan junak da ode na Kosovo i brani svoj narod. Lako je ovde glumiti sili, medju napacenim i jadnim narodom, gde je ta sila dok nam otimaju deo po deo nase Srbije?? Prokleti vlast i svo politicari .. doveli su nas na rub propasti .. a mi, i dalje cutimo i trpimo!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA