VUČIĆ REŠAVA: Vojska neće tražiti da majka poginulog vojnika vrati odštetu?

- Ministar odbrane je već tražio da mu se dostavi sva dokumentacija, tako da se može očekivati da će se Vojska i u ovom slučaju ponašati dostojanstveno - kaže izvor Telegrafa iz Ministarstva odbrane

  • 5

Vojska Srbije će povući žalbu na presudu Apelacionog suda u Nišu, kojom je porodici poginulog vojnika Dragana Kostića isplaćena odšteta u vrednosti od milion dinara, saznaje Telegraf.rs!

Zbog žalbe Vojske, majka poginulog vojnika dužna je da odštetu vrati, jer nije njen zakonski naslednik. Prvi potpredsednik Vlade i ministar odbrane Aleksandar Vučić nije mogao da potvrdi za naš portal da će se Vojska Srbije povući iz "slučaja Kostić", ali, kako saznajemo, o tome se i te kako razmišlja.

- Čim se vrati sa službenog puta u Americi, Vučić će se odmah pozabaviti ovim slučajem. Već je tražio da mu se dostavi sva dokumentacija, tako da se može očekivati da će se Vojska i u ovom slučaju ponašati dostojanstveno - kaže naš izvor iz Ministarstva odbrane.

Podsetimo, Vojska Srbije žalila se na presudu Apelacionog suda u Nišu, kojom je porodici Kostić, zbog nerazjašnejnih okolnosti u kojima je 2004. godine u leskovačkoj kasarni "Jablanica" poginuo vojnik Dragan Kostić, isplaćeno 800.000 dinara za pretrpljene duševne bolove (na šta je obračunata zatezna kamata) i 112.666 dinara na ime sudskih troškova.

Po ovoj žalbi presudio je Prvi osnovni sud, koji je majci Anđi Kostić, zbog toga što nije pravni naslednik odštete jer je njen suprug poginuo u saobraćajnoj nesreći, naložio da novac od odštete vrati.

Inače, Telegraf je prvi pisao o Vučićevoj odluci da se pozabavi slučajem najboljeg kadeta Vojske Srbije Gorana Pavlovića, koji je zbog nelogičnosti sa lekarskom dokumentacijom izbačen iz Vojske.

(Telegraf.rs)

 

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dodje maca na vratanca

    8. decembar 2012 | 15:39

    Kakve JEFTINE POENE,a tuzne skuplja ovaj Vucic.Prvo naredi da se pare traze a onda kao "spasilac"iz Amerike resava stvari.E Moja Srbijo tuzna li si.

  • loli78

    8. decembar 2012 | 15:46

    kakav antipatican lik

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA