U PROBLEMU: EPS na gubitku 33,4 milijarde dinara

V. d. generalnog direktora Aleksandar Obradović kaže da je najveći problem u ovoj godini bila nelikvidnost, na koju je veliki uticaj imao uvoz struje zbog suše

Komentari

  • Stojce

    21. decembar 2012 | 12:20

    Stvar je prosta. Neko tera EPS u propast. Kako neko moze da opstane ako uvozi po visoj ceni a prodaje po nizoj. Zasto tako ne rade naftasi? Zato sto je to ekonomski neopravdano i vodi u propast. Nego, kupuje se socijalni mir kroz nisku cenu struje (koju i po toj ceni mnogi ne placaju),a uz put se i urusava Eps do te mere da ga neko jeftino kupi. E, onda moze da se primeni ekonomska cena. Zivi bili pa videli. I ovo uvodjenje vise trgovaca je zamajavanje naroda. Samo vise njih treba da skida kajmak kad za to dodje vreme. Da vidimo da li ce biti vise trgovaca ako moraju da prodaju struju po ovoj ceni. A bice ih bezbroj kad cena bude ralna, tj. takva da moze da se dobro zaradi.

  • vojvodino mati

    21. decembar 2012 | 12:11

    Nema straha,samo cemo gubitnicko preduzece prikljuciti onom koje ostvaruje dobit,pa da i njega upropastimo.Ipak nije posteno da se u Vojvodini placa struja a u delovima Srbije otpisuju dugovanja za struju i ne placa ali nema veze,tu je uvek krava muzara.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA