AMERIKA USLOVLJAVA: Moramo da uvozimo genetski modifikovanu hranu?

Viktorija Nibarger iz američke ambasade u Beogradu tvrdi da je upravo zato što GMO ne ulazi u našu zemlju stočna hrana kod nas mnogo skuplja, kao i meso

Komentari

  • Goran Radojevich

    24. decembar 2012 | 17:48

    Zar svima vise nije dosta tog beskrupoloznog uslovljavanja? Srbije ima samo osam miliona stanovnika i fenomenalnu zemlju - cistu i ne iskvarenu. Zdrava hrana ce se u buducnosti placati "zlatom". Zato - neka oni idu tamo gde im je mesto, a Srbija neka se drzi svoje politike. Jer, zapad je samo jedna sedmina danasnje polulacije Zemlje?? Uostalom EU nas ne zeli.. zasto bismo mi zeleli nih??

  • vladimir

    24. decembar 2012 | 15:28

    Genetski modifikovani organizmi su predmet raznih rasprava ali to se uglavnom svodi na rasprave dve grupe ljudi, onih koji imaju direktnu finansijsku korist od GMO-a i manjeg broja entuzijasta koji su delimicno obrazovani sa neverovatnim posledicama konzumiranja proizvoda koji u sebi imaju produkte GMO-a. "Ne može se govoriti o opštoj opasnosti od GMO, ni o tome da su oni svi bezbedni. GMO se mora prvo testirati u eksperimentalnim uslovima, koji su strogo propisani, a zatim u poljskim ogledima. Tek na bazi tako prikupljenih informacija može se razmatrati njegovo eventualno oslobađanje u životnu sredinu - zaključuje Aleksej Tarajev predsednik Stručnog saveta za biološku sigurnost"- Ovo je primer izjave osobe iz prve navedene grupe jer je opste poznato da se analiza uticaja GMO-a na coveka vrsila ozbiljno samo jedanputa ikada. Kada kazem "ozbiljno" mislim da je tada ispitivanje vrseno od strane drzave sa drzavnim parama i ljudima od integriteta. Za one koji ne znaju to ispitivanje nije bilo u USA nego u GB pre petnaestak godina a premet je bio krompir Rudnap Redi dok je projekat vodio, mislim, Lajos Pustai. Da, u USA se nikada nije vrsilo ozbiljno istrazivanje uticaja GMO-a od strane FDA ili ministarstva zdravlja. Zasto? Pa zato sto je industrija GMO-a jedna od finansijski najacih grana privrede i GMO je u USA tzv. Sveto slovo o kome nema nikakve dvojbe. To sto je kancer debelog creva u USA povecan za oko 50% u zadnjih dvadesetak godina nikoga ne brine a izgleda najmanje navedenog predsednika Stručnog saveta za biološku sigurnost Srbije koji bi verovatno mogao izjaviti i kako bi konzumiranje radioaktivnog otpada trebalo uveti i onda preispitati njegov uticaj na coveka ili vec ne znam koju smicalicu za svakidasnjeg coveka.

  • Novak

    24. decembar 2012 | 15:23

    Budite sigurni da ćete umirati od raka ko muve,jer Srbin je govedo...i naravno da će monsanto ući i već je ušao..srećan vam "codex alimentarius" da bi se prodalo citostatiks....;-) trujte se za život ionako niste....

  • Novak

    24. decembar 2012 | 15:20

    Daš dupe,dobiješ k...c...reko bi moj pokojni deda.....

  • misha

    24. decembar 2012 | 13:05

    Nemojte nikad da dozvolite da vas ucenjuju!!!! Sta ce vam Amerika,ucenjivaci,licemerni idioti njih samo interesuje profit i zarada na tudji racun. Ako hocete da imate debile i idiote hranite ih sa modifikovanom hranom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA