BEZBEDNOSNE SLUŽBE: Srbija ima 200 plaćenih ubica!

Cena egzekucije zavisi od toga da li je meta narko-diler, koji se ubija za 5.000 evra, ili biznismen, čiji život košta između 50.000 i 100.000 evra

  • 0

U Srbiji se, prema informacijama bezbednosnih službi, može iznajmiti čak 200 plaćenih ubica. Najjeftinije prolaze oni koji naruče likvidaciju narko-dilera, čiji život košta oko 5.000 evra, dok je najveća tarifa ustanovljena za likvidiranje kontroverznih biznismena, čiji život u proseku košta između 50.000 i 100.000 evra.

U nekim slučajevima, naručilac ima pravo i da bira tehniku kojom će njegov neprijatelj biti likvidiran. Na primer, ukoliko želi da i ostalim neprijateljima pošalje "poruku", onda se najčešće opredeljuje za brutalno ubistvo, koje podrazumeva postavljanje auto-bombe za 10.000 evra (eksplozivi su bili specijalnost nedavno uhapšene desetočlane kriminalne grupe Stevana Bogdanića).

No, kod egzekucije kontroverznih biznismena, koji najčešće život gube zbog dugova, ovo pravo ne važi. Ubica sam odlučuje kada će i kojim oružjem završiti posao, i obavezno uzima avans za sve pripremne radnje, u koje je uključeno i praćenje žrtve.

Bez obzira na njihovu brojnost, u Srbiji je veoma teško doći do plaćenih ubica. Osim što je neophodno kontaktirati najmanje sa pet do deset osoba dok se ne dođe do posrednika koji će uspostaviti vezu između naručioca i ubice, svaki od kontakata se i naplaćuje.

Jedan od najpoznatijih plaćenih ubica u Srbiji bio je Strahinja Rašeta iz Klenka kod Šapca, koji je poginuo na zadatku, postavljajući žrtvi auto-bombu.

Trenutno se u BiH istražuje ubistvo tamošnjeg bivšeg komandanta Vojske Ramiza Delalića Ćele, koje su svojevremeno za 200.000 evra naručili Muhamed Ali Gaši i Naser Keljmendi. Prema poslednjim istraživanjima, u ovu likvidaciju bio je umešan i Strahinja Rašeta, koji je za posao od pomenute sume dobio čak 90.000 evra.

(K. V. / Izvor: Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA