DALEKO JE EVROPA: Zimska sniženja u Srbiji retkost (FOTO)

Dok su u evropskim metropolama zimske rasprodaje i popusti do 70 odsto u punom jeku, kod nas su prava sniženja još retkost, ali su česti slučajevi prevare kupaca gde se stare cene naduvavaju da bi opravdali mamac sa sniženjem

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Dosta više

    10. januar 2013 | 13:16

    Ovo je samo jedan od mnogobrojnih populističkih tekstova usmerenih na podsticanje negativnog raspoloženja prema nama, trgovcima u kojima se sugeriše na našu „gramzivost“ i prevarantsku narav. Ni u jednom od ovakvih tekstova novinari ne pominju ključnu, nepobitnu činjenicu, a koja se tiče poređenja prometa u evropskim i srpskim trgovinama! Upravo ta (ogromna!) nesrazmera prometa, objašnjava nezainteresovanost naših trgovaca da se opredeljuju za totalne rasprodaje. Uz ovako katastrofalni mali promet, srpski trgovci hronično kubure s obrtnim sredstvima i sve je manje onih sa pozitivnim poslovanjem. Jedino ono bi omogućilo da se potrošači nagrađuju takvim sniženjima. U ovom dobu praznih novčanika čak ni radnje koje se zatvaraju i pokušavaju da se oslobode lagera budzašto, ne uspevaju da isprazne rafove. Kako onda možemo očekivati da bi trgovci kroz rasprodaje (tipa evropskih...) uspeli da ostvare pojačan promet i takve rasprodaje dobiju smisao... Pokreti potrošača su priča za sebe... na jaslama države sasvim je ugodno kritikovati sve i svašta, a najjednostavnije je okriviti trgovce, to uvek dobro prolazi kod naroda. Zato im se obraćam: Gospodo iz pokreta potrošača, dajte primer nama trgovcima kako da se ponašamo, pa otvorite jednu (makar jednu) prodavnicu u kojoj ćete prodavati haljine i košulje po 1-2 evra! Usput ih propisno obeležite, pre nego što im ispitate kvalitet, da slučajno ne sadrže neku otrovnu boju ili (nedobog) da neka kićanka nekog ne udavi! Naravno, plaćajte redovno zakup i porez na zakup, firmarinu, muzički dinar, doprinose radnika, plate, komunalije, lokalne takse, itd. Itd... Uz sve, ne zaboravite da vratite novac svakome ko se predomisli u roku od 60 dana. Otvorite jednu (makar jednu) takvu prodavnicu i od sveg srca ću pozdraviti takav potez! U međuvremenu, ne ložite ovaj narod više... znam da vas svi mi plaćamo za to ali promenite makar ploču, vrtite istu već godinama...

  • kralj

    09. januar 2013 | 17:13

    Sramota!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA