PRIŠTINA: Obustavljen postupak protiv Srba uhapšenih na Božić

Advokat Srba uhapšenih u Gračanici 7. januara pretpostavlja da je odluka doneta na osnovu činjeničnog stanja da se "desetorica mladića iz Leposavića nisu ponašala na način štetan po društvo"

  • 0

Sudija Prekršajnog suda u Prištini obustavio je postupak protiv desetorice Srba koji su na Božić bili uhapšeni u Gračanici, izjavio je njihov advokat Dejan A. Vasić.

Vasić je rekao da još nije dobio zvanično obrazloženje za presudu, jer se čeka njen prevod na srpski jezik.

Vasić je rekao da pretpostavlja da je odluka doneta na osnovu činjeničnog stanja koje, kako je rekao, ukazuje da se desetorica mladića iz Leposavića nisu ponašala na način štetan po društvo.

Desetoro Srba sa severa Kosova na Božić je lišeno slobode zbog remećenja javnog reda i mira i nepoštovanja naredbe kosovske policije u vreme posete Kosovu direktora Kancelarije za KiM Aleksandra Vulina.

Oni su 8. januara pušteni iz policijskog pritvora u Prištini.

Mladići su tvrdili da su fizički i psihički maltretirani u pritvoru, što je kosovska policija demantovala.

Darko Vlasaj i Darko Trbuljevac, koji su, kako tvrde, tokom zadržavanja bili tučeni, zatražili su u međuvremenu pomoć u bolnici u severnom delu Kosovske Mitrovice, a juče su primljeni na lečenje na Vojnomedicinsku akademiju u Beogradu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA