Radna grupa MUP-a preuzima istragu u "Galenici"

Grupa policijskih inspektora, formirana da ispita sumnjive privatizacije u Srbiji, preuzeće istragu o zloupotrebama u "Galenici". Između ostalog, biće istražena istražena i sporna veza "Galenike" i "Habitfarma"

  • 0

Radna grupa Ministarstva unutrašnjih poslova preuzeće u utorak istragu o zloupotrebama u "Galenici", a cilj inspektora koji su angažovani na ovom slučaju biće da ispitaju dokumentaciju o redovnom poslovanju te kompanije, kreditnim zaduživanjima, otvorenim avansima, ugovore s dobavljačima, kao i utvrđivanje eventualnih posredničkih provizija.

Ova grupa policijskih inspektora, formirana sa zadatkom da ispita sumnjive privatizacije u Srbiji, iz"Galenike" će preuzeti poslovnu dokumentaciju.

Istragu o zloupotrebama u "Galenici" započela je Služba za borbu protiv organizovanog kriminala, koja je u septembru prošle godine saslušala i bivšeg direktora Nenada Ognjenovića.

Istraga o "Galenici" SBPOK započeta je pre više od dve godine, a krajem 2012. predmet je, sa svim dokazima, prosleđen Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Radna grupa MUP-a je u međuvremenu otvorila slučaj "Agrobanke" u kojem su otkrivene direktne veze "Galenike" sa preduzećem "Habitfarm", čiji je vlasnik uhapšeni Radoslav Lale Sekulić, a koji se, zajedno sa saradniciama, među kojima je i njegov sin, sumnjiči za proneveru kredita od 50 miliona evra.

Radna grupa već je dobila nalog Tužilaštva, zbog koga će već sutra ući u "Galeniku".

Između ostalog, biće istražena i sporna veza "Galenike" i "Habitfarma", odnosno zakup ivanjičke fabrike lekova, koja je pod hipoteku stavljena kao zalog za uzimanje kredita kod Agrobanke i drugih banaka.

(M. B. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA