NAJDUŽI SRPSKI POLJUBAC: Irena i Ðorđe ljubili se jedan sat, 20 minuta i 34 sekunde (VIDEO)

Manifestaciju "Poljubi me", peti put zaredom, na Dan Svetog Trifuna,14. februara, organizuje Turistička organizacija opštine Vrnjačka Banja

  • 6

Irena Alurac i Ðorđe Božić iz Kruševca postigli su rekord u dužini trajanja poljupca, ljubeći se u Vrnjačkoj banji na "Mostu ljubavi" jedan sat, 20 minuta i 34 sekunde.

Manifestaciju "Poljubi me", peti put zaredom, na Dan Svetog Trifuna, 14. februara, organizuje Turistička organizacija opštine Vrnjačka Banja, pod pokroviteljstvom Skupštine opštine Vrnjačka Banja.

- Mi već treći put učestvujemo u ovoj manifestaciji i napredujemo iz godine u godinu. Imamo treće, drugo i ove godine prvo mesto. Hvala organizatorima na ovako lepoj manifestaciji za sve nas koji smo zaljubljeni - rekla je novinarima Alurac Irena.

"Most ljubavi" je za ovu priliku ukrašen stotinama balona u obliku srca, od kojih je napravljena i velika kapija na sredini mosta.

U takmičenju je učestvovalo 15 zaljubljenih parova iz cele Srbije. Najstariji par je Šibak Rada i Slobodan iz Vrnjačke Banje koji imaju 78 godina, dok su za najatraktivniji par izabrani Dragana Stevanović i Dino Zec iz Kraljeva.

Turistička organizacija dodelila je nagradu i paru koji je došao iz najudaljenijeg mesta, a dobili su je Žaklina Mitrović i Ivan Zdravković iz Lebana.

Rekord u najdužem poljupcu do sada je držao par iz Beograda, koji se ljubio jedan sat, osam minuta i 44 sekunde.

Predstavnik Turističke organizacije Vrnjačke Banje Goran Karavesović rekao je da ovo je prva manifestacija kojom počinje glavna turistička sezona u opštini.

- Ova manifestacija odiše i jednim novim jubilejom jer se ove godine obeležava 120 godina od rođenja Desanke Maksimović, pesnikinje koja je zaslužna za ''Most ljubavi'', koja je napisala pesmu ''Molitva za ljubav'' i zbog koje cela ova priča živi - rekao je Karavesović.

"Most ljubavi" je jedan od simbola Vrnjačke Banje, za koji je vezana legenda iz doba Prvog svetskog rata o velikoj ljubavi učiteljice Nade i mladog oficira srpske vojske Relje, koje je sudbina brzo razdvojila. Relja je, kao vojnik, stigao do Grčke gde je upoznao novu ljubav i zaboravio na Nadu, koja ga je nestrpljivo čekala. Nesretna učiteljica umrla je mlada i tužna.

Ostale devojke, potresene Nadinom sudbinom, a u želji da sačuvaju svoju ljubav, na katance ispisuju imena svojih dragana i vezuju ih za ogradu mosta, gde su se Nada i Relja nekada sastajali.

(M. B. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA