Nastavnicima besplatna užina, za đake 600 dinara!

- Redovno plaćam užinu za svoju decu koja su u školi, i to za oboje nije mala suma, s obzirom na to da živimo u opštini gde je visoka stopa siromaštva - kaže jedan roditelj iz Kuršumlije, i dodaje da se iznenadio kada je čuo da nastavnici ne plaćaju obrok

  • 10

U osnovnoj školi "Miloje Zakić" u Kuršumliji, u kojoj još radi đačka kuhinja, učenici plaćaju užinu mesečno 600 dinara, a za nastavnike, koji takođe jedu u njoj, ti obroci su besplatni!

Roditelji su iznenađeni besplatnim užinama, jer smatraju da njihova deca to plaćaju.

- Redovno plaćam užinu za moju decu koja su u školi, i to za oboje nije mala suma, s obzirom na to da živimo u opštini gde je visoka stopa siromaštva. Čak sam bio oduševljen što ne moram da mislim šta će da pojedu dok su u školi - kaže jedan roditelj, i dodaje da se iznenadio kada je čuo da nastavnici ne plaćaju užinu.

Još jedan roditelj s kojim smo razgovarali kaže da su primanja u njegovoj porodici dvadesetak hiljada i da on redovno svakog meseca odvaja 1. 200 dinara za užinu.

- Kada se preračunam, možda bih i jeftinije prošao da moja deca nose obrok od kuće ili da ga kupuju na nekom kiosku, ali nisam hteo da ih odvajam od njihovih vršnjaka, pa na uštrb nekih drugih stvari dajem za užinu - pojašnjava ovaj roditelj.

I dok pojedini roditelji negoduju zbog toga, direktor škole Slobodan Šindić kaže da to nije ništa čudno i da su u pitanju gotovo simbolični obroci.

- To je krofnica ili neka kifla, retko mali sendvič i ja tu ne vidim nikakav problem, posebno što te užine za nastavnike ne plaćaju učenici, već su to neke naše pare koje smo uštedeli - pojašnjava Šindić, i dodaje da besplatan obrok nastavnici imaju odskora i da će se on ubrzo ukinuti.

- Imamo kuhinju, plaćenu kuvaricu, kasirku i struju, pa sam mislio da tih dvadesetak dinara koliko ide na užinu nastavnika nije nešto što je čudno ni alarmantno. Posebno što znam da i u drugim institucijama zaposleni dobijaju obroke. Da se razumemo, to nisu obroci kao u Skupštini Srbije, već sitnice - napominje Šindić, i dodaje da su užinu koristili oni nasavnici koji se zateknu u vreme velikog odmora kada se užina deli i đacima.

U ovoj školi ima tridesetak nastavnika, a 650 učenika. Iako svi ne koriste školsku kuhinju, već je to u proseku 250 đaka, 22 dana dobijaju užinu, a mesečna cena kreće se od 500 do 600 dinara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • siniša

    3. mart 2013 | 12:25

    Za 30 dinara dnevno niko ne može deci od kuće da pakuje neku normalnu užinu, a što se tiče nastavnika pa svi znamo da po zakonu o radu kao i svi zaposleni imaju pravo na topli obrok a pravi se problem oko neke kifle.

  • srdjan

    3. mart 2013 | 12:00

    prijatno,....

  • dolce vita

    3. mart 2013 | 16:13

    Ne znam o kakvom toplom obroku pricate?! Ja 11 godina radim u skoli i nikada nisam dobila topli obrok, ni novcano, ni kroz kiflu! Dorucak, ili bilo koji obrok kupujemo sami!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA