Radulović plaćao 200.000 evra za šverc kokaina

Svedok saradnik Draško Vuković Beranac naveo je da je Miša Banana bogato nagrađivao šverc kokaina iz Argentine

  • 2

Od šverca 1.825 kilograma kokaina iz Argentine prekookeanskim brodovima Rodoljuba Radulovića, zvanog Miša Banana, svaki član klana Darka Šarića je za učešće u poslu dobio između 150.000 i 200.000 evra, ispričao je svedok saradnik Draško Vuković Beranac, čiji će iskaz tužilaštvo na današnjem pripremnom ročištvu predložiti kao ključni.

U postupku protiv Šarića, Radulovića i još 11 optuženih, Vuković je detaljno svedoćio kako je učestvovao u krijumčarenju kokaina iz Južne Amerike, a njegov zadatak je bio da preuzima drogu od Kolumbije i Peruanaca, jer je bio dobar kao "degustator".

Bio je zadužen i da drogu transportuje do argentinske obale.

On je ispričao da je u Argentinu došao 2008, a da je tamo pre njega bio hrvatski državljanin Anastazije Martinčić, nedavno osuđen sa grupom Hrvata na 15 godina zatvora u Urugvaju.

Hrvatska grupa je, po Vukoviću, transportovala kokain od obale do prekookeanskih brodova. Vuković je svedočio da je optuženi Željko Vujanović organizovao odlazak ljudi iz Srbije u Argentinu. On je članovima grupe po isporuci isplaćivao od 150.000 d0 200.00 evra. Isporuka 1.825 kilograma kokaina, po proceni Vukovića, samo u Argentini je koštala do 15 miliona evra.

Vuković je objasnio da je naređenja dobijao od Vujanovića, koji je važne informacije prenosio dalje Šariću.

Opisao je i da su dobili upozorenje da argentinska policija prisluškuje njihove mobilne telefone, pa su počeli mejlovima da šalju šifrovane poruke. Vuković je naveo i da mu je pokojni Dragan Dudić, koga je označio kao glavnog Šarićevog čoveka, rekao da su prekookeanski brodovi nabavljeni preko Radulovićevih preduzeća.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA