Miškovićima i Đuraškoviću produžuju pritvor?

- S obzirom na to da je istraga u ovom predmetu u toku i da je neophodno sprovođenje određenih dokaznih radnji, po stanovištu Tužilaštva za organizovani kriminal neophodno je da se okrivljenima pritvor produži do tri meseca kako bi se sprovele u ovoj komleksnoj istrazi sve planirane dokazne radnje - kaže tužilac za organizovani kriminal

  • 1

Tužilaštvo za organizovani kriminal podnelo je predlog Apelacionom sudu da se Milu Đuraškoviću, Miroslavu i Marku Miškoviću produži pritvor.

Kako je za "B92" rekao tužilac Miljko RadisavljevićTužilaštvo za organizovani kriminal nije se saglasilo sa predlogom branilaca okrivljenih Miroslava Miškovića i Marka Miškovića da se pritvor prema njima zameni blažom merom za obezbeđenje prisustva okrivljenog i za nesmetano vođenje krivičnog postupka.

Radi se o predlogu odbrane da se prema Miroslavu Miškoviću pritvor zameni merom jemstva u iznosu koji sud odredi ili merom zabrane napuštanja stana uz primenu elektronskog nazora radi kontrolisanja poštovanja organičenja koja su određena, a Marku Miškoviću da se pritvor zameni privremenim oduzimanjem putne isprave ili merom jemstva u iznosu koji sud odredi.

Pored toga, Tužilaštvo za organizovani kriminal podnelo je predlog Apelacionom sudu u Beogradu da se prema Miroslavu Miškoviću, Marku Miškoviću i Milu Đuraškoviću produži pritvor koji je do sada određivan rešenjem sudije za prethodni postupak.

- S obzirom na to da je istraga u ovom predmetu u toku i da je neophodno sprovođenje određenih dokaznih radnji, po stanovištu Tužilaštva za organizovani kriminal neophodno je da se okrivljenima pritvor produži do tri meseca kako bi se sprovele u ovoj komleksnoj istrazi sve planirane dokazne radnje - izjavio Radisavljević.

Podsetimo, policija je privela vlasnika "Delta holdinga" Miroslava Miškovića, njegovog sina Marka i još osam lica, među kojima je bio i vlasnik grupe "Nibens" Milo Đurašković, 12. decembra 2012. Vlasnik "Delta holdinga" priveden je nakon što je dva puta bio u policiji na saslušanju, dok je njegov sin Marko saslušan jednom, a policija ga je privela prilikom pokušaja da napusti zemlju.

Osim o privatizaciji putarskih preduzeća, oni su bili saslušani i zbog "Luke Beograd".

Od 12.decembra, kada su lišeni slobode, pritvor im je produžavan dva puta po više osnova, a jedan od njih je mogućnost uticaja na svedoke. Međutim, kada su saslušani svi planirani svedoci, advokati Miškovića tražili su da se njihovi klijenti puste na slobodu uz jemstvo.

Miškovići su, ipak, na kratko napustili zatvor 1. februara 2013 kako bi prisustvovali sahrani majke Miroslava Miškovića na Novom groblju u Beogradu.

(M. S. / Izvor: B92)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • brza strela

    8. mart 2013 | 02:03

    ako oni imaju veze sa robnom kucim beograd u nisu,ispitajte onda i pranje novca od droge.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA