Ministar turizma Hrvatske podneo ostavku!

Ministar je dao ostavku nakon što su mediji objavili da je upoznat sa detaljima kupoprodaje zemljišta u istarskom mestu Bale. Premijer prihvatio njegovu ostavku

  • 0

Hrvatski ministar turizma Veljko Ostojić danas je zbog optužbi da je oštetio budžet Hrvatske podneo ostavku, koju je prihvatio premijer Zoran Milanović. Ostojić je naveo da podnosi ostavku "zbog pritisaka" kojima je izložen poslednjih dana, a koji su "rezultat neosnovanih optužbi i neistina".

- Hajka ovakvih razmera onemogućava mi da svoj posao obavljam na nivou profesionalnosti, koju smo moj tim i ja uspostavili u ministarstvu u proteklom periodu. Nadam se da će ministarstvo, zbog dobrobiti ove zemlje, nastaviti istim smerom kojim smo krenuli i da će nastaviti projekte koje smo započeli - rekao je Ostojić.

Ostojić se dovodio u vezu sa malverzacijama oko prenamene zemljišta u Istri, u šta su bili umešani njegova žena i članovi porodice. Ministar je dao ostavku nakon što su mediji objavili da je upoznat sa detaljima kupoprodaje zemljišta u istarskom mestu Bale.

Vrednost zemljišta više puta je porasla nakon prenamene u građevinsko zemljište, što pređašnji vlasnici nisu mogli isposlovati, pa su je prodali Ostojićevoj svastici. Ona je navodno u njegovom prisustvu platila zemljište na ruke više nego što je prijavljeno poreskoj upravi, oštetivši tako državni budžet.

Ostojić je ove sedmice više puta demantovao povezanost sa prodajom zemljišta i odbacio bilo kakvu mogućnost da je na to mogao uticati.

Iz Vlade Zorana Milanovića do sada su otišli ministar infrastrukture Zlatko Komadina, ministarka ekologije i građiteljstva Mirela Holi i vicepremijer i ministar privrede Radimir Čačić nakon osude na bezuslovnu zatvorsku kazne za saobraćajnu nesreću u Mađarskoj.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA