JOSIPOVIĆ: Uprkos odlasku Ostojića, Vlada stabilna

Josipović je kazao da u slučaju izlaska Ostojićevog Istarskog demokratskog sabora iz vladajuće koalicije ne bi došlo do krize parlamentarne većine, jer vladajuća koalicija u Saboru ima većinu

  • 0

Hrvatski predsednik Ivo Josipović danas je na Plitvicama, reagujući na ostavku ministra turizma Veljka Ostojića, izjavio da ni za jednu Vladu nije dobro kada ministri podnose ostavke, ali da, s obzirom na to da nije ugrožena parlamentarna većina, Vlada ostaje stabilna.

Josipović je kazao da, u slučaju izlaska Ostojićevog Istarskog demokratskog sabora (IDS) iz vladajuće koalicije, o čemu će predsedništvo stranke odlučiti danas, ne bi došlo do krize parlamentarne većine, jer vladajuća koalicija u Saboru ima većinu, "pa bi Vlada ostala stabilna".

- Na potezu je premijer da izabere novog ministra, bilo iz IDS ako stranka ostane u Vladi, bilo iz Socijaldemokratske partije (SDP) ili neke od partnerskih stranaka - kazao je Josipović.

Ostojić je danas, zbog optužbi da je oštetio budžet Hrvatske, podneo ostavku, koju je prihvatio premijer Zoran Milanović, saopštila je ranije Vlada Hrvatske. On se dovodi u vezu s malverzacijama oko prenamene zemljišta u Istri, u šta su bili umešani njegova žena i članovi porodice.

Iz Vlade Zorana Milanovića do sada su otišli ministar infrastrukture Zlatko Komadina, ministarka ekologije i građevinarstva Mirela Holi i vicepremijer i ministar privrede Radimir Čačić, posle osude na zatvorsku kaznu za saobraćajnu nesreću u Mađarskoj.

(Teleraf.rs / Izvor: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA