Hanka Paldum pod istragom zbog seksualnog mučenja Srba!

Bosanska bezbednosna agencija počela istragu protiv pevačice zbog navodnog mučenja 1993. godine u logoru na Igmanu i sumnji da je zlostavljala Gorana Goluba

  • 6

Bosanska bezbednosna agencija počela istragu protiv Hanke Paldum, osumnjičene da je 1993. godine na Igmanu seksualno zlostavljala logoraša Gorana Goluba.

Kako "Kurir" saznaje, Goluba je saslušala inspektorka Sipa Nataša Škrba.

- On je, maltene, ponovio sve što je rekao u tom intervjuu za "Kurir". Detaljno je opisao šta se dogodilo na Igmanu 1993. Škrba je od advokata Duška Tomića tražila lekarsku dokumentaciju kojom je utvrđeno da je Golub seksualno zlostavljan - rekao je naš izvor.

Naš sagovornik dodaje da bi i Hanka Paldum trebalo da bude saslušana narednih dana te da ceo predmet bude predat tužiocu, koji bi trebalo da odluči da li će podići optužnicu protiv pevačice.

U Agenciji za istragu i zaštitu BiH nisu hteli da govore o zlostavljanju na Igmanu, ali su naveli da rade na tom predmetu.

Podsetimo, Golub je naveo da je Paldumovu video u februaru 1993. godine u logoru Silos.

- Nekoliko logoraša, među kojima sam bio i ja, bilo je dovedeno da kopa rovove i pomaže u pripremi koncerta na kojem je trebalo da nastupe Hanka i Dino Merlin. Ona je bila u vojničkoj uniformi i šetala je kroz logor. Pogledao sam je i ona je to videla, prišla mi i viknula: „Šta gledaš!“

Naredila mi je da sednem i da raširim noge, što sam i učinio. Tada mi je svom snagom zgnječila polni organ, a od daljeg maltretiranja spasao me Juka Prazina, koga sam poznavao odranije - ispričao je Golub, koji je bio ukupno četiri godine u logorima Silos i Viktor Bubanj.

Uprkos pokušajima da stupimo u kontakt s Hankom Paldum i od nje dobijemo komentar, ona se juče nije odazivala na naše mnogobrojne pozive. U ranijim izjavama negirala je sve optužbe Gorana Goluba, tvrdeći da ga nikada nije srela.

(Telegraf.rs / Izvor: Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • lipa

    19. mart 2013 | 11:06

    dozivotna i cao zdravo

  • sr

    19. mart 2013 | 12:55

    posle je.... nema kajanja tako ti je to hanka sta ti je to sve trebalo

  • Svetac

    19. mart 2013 | 13:42

    Bolesnica isto sve koji su pravili sranje sa bilo koje strane ako ima dokumentovano slikom ili videom odma smrtna kazna

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA