HANKA: Nisam mučila Srbe, na Igmanu nije bilo logora, išla sam tamo s Merlinom da berem orahe!

Hanka Paldum za Telegraf: "Tog Gorana Goluba nikad u životu nisam videla, a advokata Tomića koji me optužuje znam po tome da nam je tokom rata prodavao krompir za šest maraka po kilogramu"

  • 32

Pevačica Hanka Paldum tvrdi da nikad u svom životu nije mučila zarobljene Srbe, ali ni pripadnike bilo kog drugog naroda, kao i da su sve priče koje ovih dana kruže o njenim navodnim zverstvima - izmišljotina.

Nakon što je advokat Dušan Tomić koji zastupa srpskog logoraša Gorana Goluba izjavio da je u logoru "Silos" na Igmanu 1993. Goluba surovo mučila pevačica Hanka Paldum, koja je uz psovke i smeh njegovom klijenta gazila po polnom organu, reagovala je i pevačica koja u intervjuu za Telegraf negira sve optužbe i tvrdi da nikad u životu nije srela Gorana Goluba.

- Verujte, ne mogu da se oporavim od iznenađenja! Zaista ne znam odakle ta priča. Ne d'o bog da sam nekog mučila! Pa ako već ne bih mogla nekome da pomognem, okrenula bih glavu, sigurno ga ne bih ponižavala... A kamoli koristila te brutalne reči! I ranije su kružile zle priče o meni, ali uvek sam kontala: "Hajde da ih pustim da zadovolje svoje sujete". Ali do te mere ići... Sinoć sam legla u krevet, ne mogu da zaspim i sve vreme razmišljam ko stoji iza ovoga. Hvala bogu da je sve krenulo na bolje, da smo na putu da oprostimo jedni drugima, a sada neko želi da ponovo raskine teško uspostavljene veze. Ovo priča žena koja nikom u životu nije poželela zlo - priča Hanka za Telegraf i objašnjava da je zaista bila na Igmanu 1993, ali tvrdi da su Dino Merlin i ona otišli tamo samo da bi pevali za borce na ratištu.

- Bila sam na Igmanu, ali ne u februaru 1993. već u septembru te godine, i nisam videla bilo kakve logore, a još manje zarobljenike! Tada smo Dino Merlin, Perica Simonović, Nedeljko Opančić, ja i još nekoliko kolega i novinara, prvi put izašli iz Sarajeva i krenuli na turneju, ako se to može tako nazvati. Prvo smo bili u Hrasnici, a zatim dva dana na Igmanu, gde smo u rovovima otpevali nekoliko pesama našim borcima. Sećam se, Dino i ja smo hteli da beremo orahe, ali su nas upozorili: "Ne idite tamo, tu je sve minirano". To je bila linija fronta, i to je sve. Kasnije smo otišli u Zenicu gde smo bili četiri dana, održali koncert, a pošto su mi deca ostala u Sarajevu, htela sam da se vratim što pre, pa su Dina i mene helikopterom prebacili do Sarajeva - kaže poznata pevačica i dodaje da nikada u životu nije videla Gorana Goluba.

- Ozbiljno razmišljam da pronađem tog Goluba, čula sam da je iz Bijeljine, da mu pokucam na vrata i pitam ga: "Zašto to, dragi Gorane? Pa, da li si me ti, osim možda na televiziji, ikada video? Ko te je izmanipulisao". Ali, sa druge strane, možda će neko to pogrešno protumačiti, kao da želim da mu zapretim ili tako nešto - navodi Hanka i napominje da su je posebno pogodile izjave Golubovog advokata Dušana Tomića.

- Tomić je kao i ja sve vreme rata bio u Sarajevu i on najbolje zna ko je i šta radio! On nam je dovlačio krompir koji smo plaćali šest maraka po kilogramu, mnogo jeftinije nego kod drugih. Godinama znam čoveka, da je pomogao da se mnoga deca izvuku iz Sarajeva... I otkuda sad ova priča, posle toliko godina? Pa, da tu ima trunka istine, to bi se već do sada otkrilo. Ako mi zameraju što pevam o ljubavi i slozi, što uvek kažem da su svi moji, Srbi, Hrvati, muslimani, svi koji vole Bosnu, ja tu ništa ne mogu. Ja ću takva biti do smrti, Bog vidi sve i svima će nam udeliti ono što zaslužujemo. Drago mi je što sam dobila ogromnu podršku od mojih prijatelja iz Srbije. Uostalom, često dolazim u Beograd i nikada nisam imala ni najmanji problem... ljudi znaju šta je istina, ne možeš ih lagati ili folirati - zaključila je Hanka Paldum za Telegraf.

(A. Novaković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nemanja

    21. januar 2013 | 14:50

    a sta ako se ispostavi da je istina,a vec pola istine ima u prici onog srpskog zarobljenika da je ona tu bila i pevala... a niko nije ni rekao da je tu bio logor nego da su tu dovodjeni da bi kopali i spremali binu za nastupe pevaca ... a gadi te mi se sa tim hanka kraljica imamo mi nase kraljice muzike nemoj te da ponizavate sve sto je nase ... jer to su izrodi jednom izdas veru uvek ces ...

  • Dzony

    21. januar 2013 | 14:07

    Ja koliko znam orahi se ne beru nego skupljaju i mlate!?

  • Muzafer

    21. januar 2013 | 15:48

    Hmmm... Niko nije lud da iznese tako velike optuzbe, za koje se cak i kazna zatvora dobija... A ti Hanka, sto krijes, priznaj sta ima veze, Srbi su narod koji i tako sve prastaju, velikog srca, Njih koliko god da gazis, oni ce te uvek docekati sirom rasirenih ruku, nisi ni prva ni poslednja... Ali se pazi dobro, Bog ima plan za sve nas!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA