PREDSEDNICA BRAZILA: Ako je papa Fransisko Argentinac, onda je Bog Karioka

- Papa Fransisko govori ''portugolski'' (što je nešto između portugalskog i španskog), kao i ja - našalila se s novinarima brazilska predsednica, koja se juče sastala sa papom u Vatikanu

  • 3

Brazilska predsednica Dilma Rusef našalila se da ako je papa Fransisko po nacionalnosti Argentinac, onda Bog mora da bude Brazilac, prenela je italijanska novinska agencija Ansa.

Bez obzira što je, po prvi put za novog poglavara Rimokatoličke crkve izabran neko izvan Evrope, odnosno iz Latinske Amerike, mnogi Brazilci " se osećaju manje važnim" u odnosu na Argentince, posebno uzimajući u obzir "rivalstvo" između dve zemlje.

- Vi imate papu, Argentina zaslužuje čestitke, ali mi (Brazil) kažemo da, ukoliko je papa Argentinac, onda je Bog Brazilac. Papa Fransisko govori ''portugolski'' (što je nešto između portugalskog i španskog), kao i ja - našalila se s novinarima brazilska predsednica, koja se juče sastala sa papom u Vatikanu.

Pošto su Brazilci "navijali" za izbor nadbiskupa Sao Paola Odila Šerera za novog papa, posebno što se smatrao za jednog od favorita, konačni izbor nadbiskupa Buenos Ajresa došao je kao veliko iznenađenje, pa su Brazilci ubrzo "okrenuli svoje zaprepašćenje u šegačenje" sa susedima na društvenim mrežama.

(Telegraf.rs / Izvor: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA