MIŠIĆEV ADVOKAT: Uroš se neće kriti, sud demonstrira silu

Prvo osnovno tužilaštvo podiglo je optužni predlog protiv navijača Crvene zvezde zbog tuče u noćnom klubu "Plastik", u kojoj su povređeni američki marinci. - Neće se kriti, naprotiv, jedva čekamo suđenje - poručuje njegov branilac

  • 7

Navijač FK Crvena zvezda Uroš Mišić ipak će biti vraćen u pritvor zbog učestvovanja u tuči u klubu "Plastik", kada su povređeni američki marinci. Njegov advokat Borivoje Borović kaže da se Mišić neće kriti od policije.

Kako Telegraf saznaje, Prvo osnovno tužilaštvo podiglo je optužni predlog protiv Mišića i tražilo pritvor, što je krivično-raspravno veće prihvatilo, pa će, nakon jedne noći provedene kod kuće, biti vraćen u Centralni zatvor.

Mišićev pravni zastupnik Borivoje Borović kaže za Telegraf da se njegov klijent neće kriti od policije, i da "jedva čekaju suđenje".

- U ovom predmetu svedoci nisu prepoznali Mišića kao učesnika u tuči u klubu "Plastik". Takođe, američki marinci se nisu odazvali pozivu suda. Smatram da je Tužilaštvo nervozno odreagovalo, a sud sada demonstrira silu. Sigurno je da Mišić neće izbegavati sve te okolnosti. Neće se kriti, naprotiv, jedva čekamo suđenje - kategoričan je Borović.

Podsetimo, Mišić se sumnjiči za krivično delo nasilničko ponašanje za koje se sprovodi takozvani skraćeni postupak jer je za to delo zaprećena kazna do pet godina zatvora. On je 6. marta u beogradsku policiju došao u pratnji advokata, nakon višednevnog neodazivanja na poziv policije da da iskaz u vezi s incidentom u klubu "Plastik", nakon čega mu je određen najpre policijski pritvor, a potom i sudski do 30 dana.

Mišiću je odlukom sudije Prvog osnovnog suda pritvor ukinut 21. marta, jer se, kako je obrazloženo, američki maricni nisu odazvali pozivima suda.

(E. T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • русија

    22. mart 2013 | 17:49

    e јбг. најбоље да га стрељају, по могућности та америчка г.вна

  • Nenad Canovic

    22. mart 2013 | 19:07

    Ispade on naj veci kriminalac u srbiji...

  • LAVINIJA

    22. mart 2013 | 18:15

    OSTECENIH NIGDE,SVEDOCI TAJNA A ON SE VRACA U PRITVOR SAMO ZBOG STRAHA I SERVILNOSTI ONIH STO NAS VODE U SVETLU BUDUCNOST IZ ZAKLJUCANIH SOBA.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA