BRANI SE SA SLOBODE: Mišiću ukinut pritvor

- Mišiću je pritvor ukinut na predlog odrane, pošto se američki marinci, koji se vode kao oštećeni, nisu odazvali sudu ni na jedan poziv, a svi ostali svedoci su saslušani - kaže branilac ovog navijača Borivoje Borović

  • 12

Navijač FK Crvena zvezda Uroš Mišić pušten je da se brani sa slobode, nakon što mu je Prvi osnovni sud u Beogradu ukinuo pritvor. Postupak protiv Mišića vodi se zbog sumnje da je učestvovao u tuči u klubu "Plastik" sa američkim marincima.

- Mišiću je pritvor ukinut na predlog odrane, pošto se američki marinci, koji se vode kao oštećeni, nisu odazvali sudu ni na jedan poziv, a svi ostali svedoci su saslušani - kaže Mišićev branilac Borivoje Borović.

Prema njegovim rečima, niko od svedoka koji su saslušani na predlog tužilaštva nije teretio Mišića, koji je u pritvoru proveo dve sedmice, pošto se prethodno predao policiji, i da stoga "nema ni mesta podizanju optužnog predloga od strane tužilaštva". Borović je napomenuo da je istražni sudija u više navrata marincima slao pozive na Američku ambasadu u Beogradu, ali da nikakav odgovor nije dobio.

Podsetimo, kako je Telegraf već pisao, sudija je saslušao i obezbeđenje prestoničkog kluba, ali i devojku koja je pomentute noći bila na licu mesta.

Mišić se sumnjiči za krivično delo nasilničko ponašanje za koje se sprovodi takozvani skraćeni postupak jer je za to delo zaprećeno kaznom do pet godina zatvora. On je 6. marta u beogradsku policiju došao u pratnji advokata, nakon višednevnog neodazivanja na poziv policije da da iskaz u vezi sa incidentom u klubu "Plastik", nakon čega mu je određen najpre policijski pritvor, a potom i sudski do 30 dana.

On je bivši osuđenik koji je početkom decembra, posle pet godina provedenih u zatvoru zbog napada na žandarma Nebojšu Trajkovića, amnestiran i pušten na slobodu. U razgovoru za Telegraf Mišić je rekao da "žali zbog svega što se dogodilo i da bi voleo da se sretne sa Trajkovićem", koji je, sa druge strane, u razgovoru za naš portal takvu ponudu kategorički odbio.

(M. S. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ljuba

    21. mart 2013 | 21:23

    Dokle cete huligane i probisvete nazivati "navijacima"?!? Kakve veze ovaj covek ima sa navijanjem? Vredjate mene i meni slicne koji sebe smatraju navijacima...

  • Voodoo

    21. mart 2013 | 20:17

    Ko li stoji iza njega?!?

  • anonimus

    21. mart 2013 | 20:47

    odakle čoveku lova da angažuje jednog od poznatijih gradskih advokata ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA