Deca sa leukemijom dobijaju sumnjiv lek?

Lekom"anzovip", za koji se priča da se proizvodi u Indiji a pakuje u Srbiji, leče se oboleli od hronične mijeloidne leukemije, a roditelji obolele dece, pacijenti i pojedini lekari tvrde da je neispitan i da su dugoročni efekti nepoznati. Iz kompanija Aktavis tvrde da je lek bezbedan

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • hh

    26. mart 2013 | 17:02

    problem je sto je detaljnije ispitivanje neophodno kod ovakvih lekova! nemam nista protiv generickih lekova, ali kada su to jednostavni lekovi, npr. asprin - data je dovoljno i jednodnevno ispitivanje, samo se mere koncentracije u krvi i vidi se da li se lek apsorbuje i eliminise na isti nacin. Kod ovako slezoenih lekova to NIJE MOGUCE! mora postojati dugoricna studija, u kojoj su pacijenti najmanje SEST meseci i potrebno je ispitivati da li je lek PODJEDNAKO EFIKASAN, to jest meriti u ovom slucaju analizu rezultata krvi, biopsije kostane srzi itd. drugi problem je - kakva smo mi zemlja bez autorskih prava, originalni lek Glivek ima ekskluzivno pravo na patent do 2015 - kako je moguce da se u Srbiji krse ta prava? Drzava gura Actavis i pravi od nas Indiju, gde svako proizvodi sta hoce. Tako cemo izbeci da nam dodju ugledni proizvodjaci i dobri lekovi, jer nece rizikovati povredu patentnih prava....

  • sale

    26. mart 2013 | 08:00

    u cemu je razlika? acetisal je osnovna supstanca i u Aspirinu koji pravi Bayer kao i u Midolu koji je jeftiniji i pravi domaca fabrika. sve je stvar BRENDA. postoje "fensi" brendovi koji su skupi, a ko nema pare kupuje obican genericki lek.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA