POTVRĐENO PISANJE TELEGRAFA: Begunci imali pomoć u zatvoru!

Petoro pripadnika službe obezbeđenja sumnjiči se da su odgovorni za pokušaj bekstva Sretka Kalinića i Željka Milovanovića. To su Tomislav Lalović, Nenad Mitrović, Srđan Danić, Dragiša Grković i Ninoslav Strahinjić

  • 4

Petoro pripadnika službe obezbeđenja uhapšeno je zbog sumnje da su odgovorni za pokušaj bekstva Sretka Kalinića i Željka Milovanovića, izjavio je direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Milan Obradović.

On je rekao da pretpostavlja da su Kalinić i Milovanović imali "pomoć iznutra" u svom današnjem pokušaju bekstva iz pritvorske jedinice Okružnog zatvora u Ustaničkoj ulici, o čemu je danas pisao i Telegraf.rs.

- Ne mogu unapred da tvrdim, ali mogu da pretpostavljam jer je iz zatvora nemoguće pobeći. Pet pripadnika službe obezbeđenja koja su bila u smeni privedeno je popodne u beogradsku policiju povodom istrage o tom slučaju i određeno im je policijsko zadržavanje od 48 sati - rekao je Obradović za B92.

Oni su jutros suspendovani s posla, odmah po otkrivanju pokušaja bekstva. Kako Telegraf.rs saznaje, suspendovani stražari posebne pritvorske jedinice CZ-a u Ustaničkoj ulici - Tomislav Lalović, Nenad Mitrović, Srđan Danić, Dragiša Grković, Ninoslav Strahinjić - upućeni su na poligraf zbog utvrđivanja da li je neko od njih bio zadužen za logističku podršku.

Lalović, koji je bio zadužen da spolja čuva kapiju zatvora i povremeno obilazi zgradu, poznat je i po incidentu kada se rukovao sa Miloradom Ulemekom Legijom, iako je bio zadužen za njegovo sprovođenje.

- Čuvar koji je u trenutku bekstva bio sam na hodniku je mlad i neiskusan. Nejasno je zašto ispred ćelije Sretka Kalinića nisu sedela dvojica stražara, kako nalažu stroga pravila kada je reč o čuvanju opasnih zatvorenika. Pitanje je zašto je načelnik posebne pritvorske jedinice dozvolio da na hodniku ostane stražar koji po stažu nije dorastao takvim zadacima - kaže naš sagovornik blizak ovoj zatvorskoj ustanovi.

Još nije poznato kako su Kalinić i Milovanović dobili bonsek za presecanje zatvorskih vrata, a jedna od sumnji je da im je alat stigao u paketima rodbine, koji nisu bili kontrolisani jer su za tu "uslugu", navodno, platili posebnu tarifu.

Opšte je poznato da je Kalinić bio jako blizak sa nekolicinom stražara, zaduženih za čuvanje njegove ćelije. Sa nekima je ispijao kafe, ćaskao, dok je sa jednim u dvorištu zgrade zatvora u Ustaničkoj iz opklade radio vežbe.

Početkom oktobra ove godine, Kalinić i stražar po nadimku Mikica kladili su se ko će da uradi više takozvanih propadanja. Kalinić je izazvao stražara koji ga prati tokom šetnje, ovaj je pristao, pa je pala i opklada ko će uraditi više propadanja. Kalinić je pobedio, a događaju je prisustvovao i drugi stražar koji je glasno navijao - kaže sagovornik Telegrafa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sumadijapress

    8. februar 2012 | 09:18

    RT @telegrafrs: POTVRĐENO PISANJE TELEGRAFA: Begunci imali pomoć u zatvoru! http://t.co/ddvm8XRr #hronika

  • telegrafrs

    8. februar 2012 | 09:18

    POTVRĐENO PISANJE TELEGRAFA: Begunci imali pomoć u zatvoru! http://t.co/ddvm8XRr #hronika

  • Gordon1967

    7. februar 2012 | 20:55

    POTVRĐENO PISANJE TELEGRAFA: Begunci imali pomoć u zatvoru! | Telegraf - Najnovije vesti http://t.co/v9zzS1YN via @TelegrafRs

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA