KONEKTIKAT: Masovni ubica imao čitav arsenal

Tužilac koji je vodio istragu o tom masakru rekao je da je napadač ubio 26 žrtava i sebi oduzeo život u roku od pet minuta

  • 0

Napadač koji je u decembru 2012. ubio 27 osoba u Konektikatu i njegova majka posedovali su u kući čitav arsenal oružja, pored onog koje je koristio u napadu .Oni su pored toga posedovali i više stotina komada municije, navedeno je u sudskim dokumentima koji su objavljeni danas.

Tužilac američke savezne države Konektikat, koji je vodio istragu o tom masakru, rekao je da je napadač ubio 26 žrtava i sebi oduzeo život u roku od pet minuta, prenela je agencija AP.

Istražni dokumenti govore da je 20-godišnji napadač Adam Lanca nađen mrtav i da je na sebi imao neprobojni prsluk i odeću u vojnom stilu.

Državni tužilac Stiven Sedenski je rekao da je Lanca ubio žrtve u Osnovnoj školi "Sendi Huk" puškom bušmaster, pre nego što je sebi oduzeo život pištoljem "glok" 10 mm. Lanca je kod sebe, takođe, imao još jedan napunjeni pištolj, kao i tri okvira sa po 30 metaka za bušmaster.

Jedna napunjena sačmara sa 12 metaka, takođe, pronađena je u kolima u kojima se Lanca dovezao do škole, kao i 70 komada municije za sačmaru.

Rezultati pretresa Lancine kuće objavljeni su pod pritiskom javnosti, koja je zahtevala informacije o istrazi o napadu na tu školu od 14. decembra.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA