Hamas hapsi, tuče i brije glave mladića zbog duge kose, gela i uskih pantalona (FOTO)

Bitka protiv zapadnog stila šišanja je najnovija u seriji mera koje preduzima Vlada Hamasa. Početkom ove godine zabranjene su suviše uske patalone, a još ranije ženama je zabranjeno da puše nargile, da ih šišaju muški frizeri i da se pojavljuju u javnosti bez marama na glavi i duge odeće

  • 6

Policija Hamasa u pojasu Gaze počela je da hapsi, tuče i brije glave mladića za koje smatra da imaju "neskromnu frizuru" - dugu kosu ili namazanu gelom tako da odstoji. Palestinski centar za ljudska prava je potvrdio da je nekoliko mladića ošisano i da su neki od njih dobili batine u pritvoru.

Isti izvori navode da je policija Hamasa u poslednjih nekoliko dana zaustavljala mladiće dok su išli ulicama u raznim delovima pojasa Gaze. Oni su odvedeni u policijske stanice uz objašnjenje da su im frizure neskromne. Pušteni su nakon sto su potpisali dokument da se neće pojavljivati sa frizurama u zapadnom stilu, niti će nositi pantalone nisko strukirane.

Jedna od žrtava kampanje je ispričala: "Četvrtog aprila čekao sam taksi da se vratim s posla. Policajac koji me je video rekao mi je da uđem u policijsko vozilo. Unutra je bilo 12 mladića. Niko nije imao pojma zašto ih pritvaraju. Na putu do policijske stanice jedan je dobio batine. Kada smo stigli u policijsku stanicu, naredili su nam da stojimo u redu i počeli da ismevaju kako smo ošišani i da nas psuju. Jedan od pritvorenih je protestovao, pa su ga tukli. Potom su nas sve ošišali".

Bitka protiv zapadnog stila šišanja je najnovija u seriji mera koje preduzima Vlada Hamasa. Početkom ove godine zabranjene su suviše uske patalone, a još ranije ženama je zabranjeno da puše nargile, da ih šišaju muški frizeri i da se pojavljuju u javnosti bez marama na glavi i duge odeće.

Otkad je silom preuzeo vlast u pojasu Gaze, islamistički Hamas nameće fundamentalističku verziju islama na teritoriji koja je ionako konzervativna, podseća Asošiejted pres.

Policijski portparol Ajman Batniđi potvrdio je da je policija obrijala glave nekih pritvorenih mladića, ali je porekao da se radi o kampanji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA