SOMALIJA: Posle samoubilačkog napada grupe Šebab na sud, 34 mrtvih

- Ovo je bila sveta akcija, čija su meta bili nevernici u sudskom kompleksu. Nastavićemo sve dok Somaliju ne oslobodimo od okupatora - rekao je portparol Šebaba šeik Ali Mohamed Rage

  • 1

Trideset i četiri poginula civila i 58 povređenih osoba najnoviji je bilans današnjeg samoubilačkog napada na zgradu suda u Mogadišu, u kojem su poginula i devetorica napadača, članovi somalijske ekstremističke grupe Šebab, koja je preuzela odgovornost za napad.

- Snage Afričkog saveza, Somalijska nacionalna armija i lokalna policija očistile su zgradu. Prema poslednjim podacima, poginulo je 29 civila, devetorica ekstremistra Šababa, a 58 osoba je povređeno - rekao je za AFP bezbednosni izvor, koji nije želeo da bude imenovan.

U međuvremenu, još pet ljudi je poginulo, kada je daljinski aktivirana bomba u automobila u blizini aerodroma pogodila konvoj koji je prevozio humanitarnu pomoć iz Turske.

Somalijska ekstremistička grupa Šebab, povezana sa Al-Kaidom, preuzela je odgovornost za današnji napad u Mogadišu na zgradu suda.

- Ovo je bila sveta akcija, čija su meta bili nevernici u sudskom kompleksu. Nastavićemo sve dok Somaliju ne oslobodimo od okupatora - rekao je portparol Šebaba šeik Ali Mohamed Rage, prenela je agencija AFP.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA